תואר ראשון במסלול לימודי ניהול מערכות בריאות מבטיח לבוגרים אופק תעסוקתי יציב וכדאי מכל הבחינות במערכת הבריאות. סקטור הבריאות בישראל זקוק ומשווע לבוגרי מסלול הלימודים למגוון תפקידי ניהול בדרג ביניים ובדרג הבכיר יותר. חשוב לזכור כי מערכת הבריאות בארץ עוסקת מסביב לשעון בהצלת חיי אדם ובסיוע לחולים, וכדי להבטיח את תפקודה ואופייה הייחודי של מערכת הבריאות נדרשים מנהלים מקצועיים וחדורי מוטיבציה.
בשנים האחרונות גוברת הפופולריות של מסלולי הלימודי לניהול מערכות בריאות, צעירים רבים נרשמים ללימודים לתואר ראשון בבתי ספר מקצועיים למדעי הבריאות, והבוגרים נהנים ממקצוע רב תחומי ומאפשרות להתברג לתפקידים חשובים ולהשפיע על מערכת הבריאות, ולמעשה על איכות החיים של כלל תושבי המדינה.
תנאי קבלה לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות
תנאי הקבל לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות משתנים בין מוסדות האקדמיה השונים, אך בדרך כלל תנאי הקבלה הם:
- תעודת בגרות מלאה עם ציון משוקלל מעל
- ציון 75 לפחות ב-3 יחידות מתמטיקה.
- ציון מינימלי של 85 במבחן אמי”ר או ציון 185 במבחן אמיר”ם.
- ציון 100 ומעלה במבחן יע”ל לבעלי בגרויות או פסיכומטרי שלא בשפה העברית.
מה לומדים במסלול לניהול מערכות בריאות?
מסלול לימודי ניהול מערכות בריאות אורך בין 7 ל-8 סמסטרים, ישנה אפשרות ללמוד במסלול ערב ולעבוד בשעות הבוקר במקביל ללימודים. תוכנית הלימודית עשירה ומגוונת, בין השאר הסטודנטים נדרשים לקחת קורסי חובה, מגוון קורסי בחירה ועליהם להשתתף בסמינריונים, בתרגילים ובקורסי אנגלית. במסגרת הלימודים לומדים בין השאר קורסי מבוא כגון מבוא למדעי הבריאות, מבוא למערכות מידע וניהול, מבוא למדעי ההתנהגות, מבוא לכלכלה (מיקרו), מבוא לכלכלה מאקרו, מבוא לפסיכולוגיה ועוד.
כמו כן, רשימת נושאי הלימוד במסלול זה כוללת קורסים רבים כמו שיטות מחקר בשירותי הבריאות, ניהול משאבי אנוש במערכות הבריאות, ניהול לוגיסטי, ניהול ייצור ותפעול, ניהול מערכות שירותי בריאות, חוק ומשפט במערכת הבריאות בישראל, ניהול ותפעול מערכות בריאות בעולם, סוגיות חשובות בניהול מערכת הבריאות ועוד.
כדי להשלים את התואר הסטודנטים נדרשים לצבור לפחות 120 נקודות זכות. כמו כן, ניתן דגש רב על התנסות מעשית כדי להכשיר את הבוגרים לעבודה במערכות הבריאות, לכן הסטודנטים חייבים להשתתף בפרויקטים מעשיים במערכות הבריאות בישראל, הפרויקטים מאפשרים לסטודנטים ליישם ולתרגל את החומר הנלמד, להתמודד עם אתגרים המאפיינים את העבודה היום יומית במערכת הבריאות וזו גם אפשרות מצוינת להיפגש עם בכירים במערכות הבריאות וליצור קשרים שיכולים לסייע בעתיד, לאחר קבלת התואר.
אפשרויות תעסוקה
לאחר קבלת תואר ראשון במסלול לימודי ניהול מערכות בריאות אפשר להשתלב בקלות יחסית בתפקידים כמו מנהל אדמיניסטרטיבי עצמאי, מנהל ביחידת התקצוב, תפקידי ניהול בתחום הרכש, הלוגיסטיקה, השיווק והתכנון וכיוצא בזה. אפשר למצוא עבודה בסקטור הפרטי, במרפאות מומחים, בבתי חולי פרטיים וציבוריים, במרכזי בריאות ובחברות הביטוח.