”שותפים לחיים” זהו שמו של מיזם חדש שיזמה ומובילה עמותת אופק חזרה לחיים במטרה להגביר את הבטיחות בבתי החולים, למנוע רשלנות רפואית ולייצר הליכים נכונים של גילוי נאות.
חדשות לבקרים אנו שומעים במהדורות החדשות וקוראים בכלי התקשורת השונים על מקרי רשלנות וסכנות האורבים לחולים והמטופלים במחלקות בתי החולים השונים. לעיתים מקרים אלו נגרמים מחוסר ידע או חוסר יכולת של הגורמים המטפלים, רופאים, אחיות וצוותים מסייעים, להבחין בסימני האזהרה ולעיתים הרשלנות נוסעת פשוט מחוסר אכפתיות ומזלזול הנובע מעייפות, שחיקה, ואיבוד נקודת האיזון בין המשימות הרבות המותלות על כתפי הצוות הרפואי.
בדיוק בתפר הזה נכנסה עמותת “אופק – חזרה לחיים” כשבשיתוף עם משרד הבריאות, אשר היה ער לתופעה ושמח לשתף פעולה עם היומה הברוכה, ייסדו סדנאות הכשרה ייעודיות אשר יופעלו ע”י מתנדבים וקהל היעד שלהם הם אותם צוותים רפואיים בכל בתי החולים בארץ.
לאחר בניית מערך הפעילות והסדרת אופן העבודה בבתי החולים, הסתיימה לה לאחרונה סדנת הכשרת המתנדבים הראשונה של הפרויקט הייחודי שיוצא לדרך בשיתוף עם המערך לבטיחות הטיפול במשרד הבריאות ובפיקוח מקצועי של פרופסור מאיר ברזיס מהאוני’ העברית.
במסגרת הפרויקט מעבירים בני משפחות של נפגעים ונפגעי רשלנות רפואית יחד עם אנשי מקצוע בתחום הבטיחות וצוות שחקניות המציגות סימולציות וסיטואציות של גילוי נאות סדנאות בטיחות וגילוי נאות לצוותים הרפואיים בכל בתי החולים בארץ. הסדנה המעשית הראשונה תתקיים בבית החולים פוריה בסוף החודש. ועתידה להתפרס בהמשך השנה למקומות נוספים, על מנת שכמה שיותר צוותים יזכו לסדנא, שצפויה להפחית את מקרי הרשלנות הרפואיים.
מעמותת ‘אופק – חזרה לחיים’ נמסר: “תודה לכל מי שתרם ותורם ובעיקר לבני המשפחות ונפגעי הרשלנות שהסכימו להוביל את המהלך החשוב”