השופט בדימוס אמנון סטרשנוב החליט להתלות את רישיונו של פרופ’ שמעון סלווין לתקופה של שנה החל מיום 29.1.18 . זאת בעקבות הסדר טיעון בין הצדדים בו הנקבל הודה לעבירות בקובלנה המתוקנת המרוכזת ושני הצדדים טענו לאמצעי משמעת של התליית רישיון, כאשר ב”כ הקובל ביקשה התלייה לשנה בנוסף להתלייה המנהלית וב”כ הנקבל ביקש להסתפק בהתלייה המנהלית בלבד.
מדובר באירועים בין השנים 2013 – 2016, או סמוך לכך, כאשר הנקבל שימש כמנהל הרפואי והמדעי של המרכז הבינלאומי לרפואה תאית ואימונותרפיה של הסרטן ( CTCI ) שהפעילה מרפאה במרכז וייצמן בתל אביב. במרפאה ביצע פרופ’ סלווין טיפולים חדשניים וניסיוניים לחולים במחלות ממאירות ומחלות אוטואימוניות, וזאת ללא האישורים המתאימים, ובניגוד לתקנות בריאות העם (ניסויים רפואיים בבני אדם), התשמ”א – 1980, וחוזרי המנכ”ל מס’ 30/06 ו- 25/10 בעניין הנחיות והבהרות לתנאים להסכמת המנהל לטיפול חמלה.
למרות פניות רבות של גורמים בכירים במשרד הבריאות בהם נדרש פרופ’ סלווין לחדול לאלתר מכל פעילות רפואית אסורה ומגיוס מטופלים מחו”ל לטיפולים שלא קבלו אישורים במדינת ישראל, הוא המשיך לבצע את הטיפולים האסורים בניגוד להנחיות משרד הבריאות ובניגוד לדין.
נוכח חוסר שיתוף הפעולה מצד פרופ’ סלווין וצוות המרפאה, ולאור החשש הממשי כי הטיפול במרפאה אינו עומד בסטנדרטים המקובלים, החליטה דר’ רבקה שפר, דאז רופאת מחוז תל אביב, להוציא צו סגירה למרפאה.
כמו כן, בעקבות קבלת מסקנות של וועדות בדיקה בעניין של שתי מטופלות אשר נפטרו לאחר טיפול במרפאה, ביום 13.6.17, החליט המנכ”ל להתלות רישיונו של פרופ’ סלווין לתקופה של ששה חודשים כצעד ביניים, לפי סע’ 44א’ לפקודת הרופאים.
הקובלנה המתוקנת התייחסה לפרופ’ סלווין עבירות של התנהגות שאינה הולמת רופא ורשלנות חמורה במילוי תפקידו כאמור בסעי 41(1) ו- (3) לפקודת הרופאים [נוסח חדש] תשל”ז – 1976, בכך שבין היתר, ביצע טיפולים חדשניים וניסיוניים ללא האישורים הנדרשים עפ”י חוק, ולמרות פניות חוזרות ונשנות של משרד הבריאות, הוא לא חדל ממעשיו אלה, ואף מנע מצוותי משרד הבריאות לבצע בירור ופיקוח על הטיפולים שהתבצעו במרפאה.
בהמלצת ועדת המשמעת, הודגשה חומרת המעשים של פרופ’ סלווין:” לפני הוועדה הונחה מסכת עובדות ואירועים כבדי משקל וחמורים בהתנהגותו של רופא בכיר בעל שם עולמי אשר תרם רבות לעולם הרפואה והיה פורץ דרך בתחום השתלות מוח עצם וטיפול במחלות הסרטן ובמחלות אוטואימוניות. להוותו, כגודל שיעור קומתו כך עומק נפילתו.
במעשיו ובמחדליו, כאמור לעיל, פגע הנקבל באימון הציבור במי שהורשה לעסוק ברפואה מהם נדרש לפעול על פי החוק, ובכך אף פגע באמון במערכת הבריאות”.
ועדת המשמעת המליצה להתלות את רישיונו של פרופ’ סלווין לתקופה של שלושה חודשים בנוסף להתלייה המינהלית. עם זאת, כב’ השופט סטרשנוב, החליט על התלייה לתקופה של שנה, כאשר תחילת תקופת ההתלייה היא מיום ההתלייה המינהלית של הרישיון – 13.6.17, דהיינו עד ליום 12.6.18.
בהחלטתו הדגיש גם השופט סטרשנוב את חומרת המעשים של פרופ’ סלווין:” …סבורני כי הוועדה הרחיקה לכת, לא מעט, בשיקולי הענישה לטובתו של הנקבל, אשר כפי שהיא עצמה קבעה: מעשיו ומחדליו החמורים של הנקבל נחלקים לשתיים; האחת פעילות רפואית אסורה בניגוד לתקנות והוראות והפרעה לקיום הליך ביקורת של הריבון, והשנייה – גילוי רשלנות חמורה במילוי תפקידו כרופא.
מדובר במקרה יוצא דופן בחומרתו היתרה, וזאת בכל הקשור להתנהלותו של הנקבל הן במתן טיפול רפואי אסור ומנוגד לחוק למטופליו, והן נוכח התנהלותו הבלתי הולמים בעליל כלפי רשויות משרד הבריאות, עמם הוא סירב לשתף פעולה, בתואנות שווא. בנסיבות הפרשה נדן, סבורני כי היה מקום ליתן היבט בכורה לאינטרס הציבורי ולאמון הציבור ברופאים ובמערכת הבריאות…..”.
על כן, החליט השופט סטרשנוב להחמיר בדינו של הנקבל, מעבר להמלצת הוועדה, ולהתלות רישיונו לתקופה של שנה, מיום ההתלייה המינהלית – 13.6.17.