למעלה מ-80% מהגברים והנשים יסבלו בשלב כזה או אחר בחייהם מכאבים בגב התחתון. למעשה, אחד מכל שלושה שסבל בעברו מכאב בגב התחתון, נדון לסבול ממנו שוב. למרות הסטטיסטיקה העגומה, לא מדובר בגזירת גורל. ניתן לטפל בכאבי גב, להקל עליהם ויתרה מזו, ניתן למנוע את הסיכוי לפגיעה בגב כבר בגיל צעיר. ד”ר ליאור סילוורה, כירופרקט בכללית רפואה משלימה, מאמין שלהורים השפעה משמעותית על כאבי הגב העתידיים של ילדיהם. בשיחה עימו, הוא חולק עצות כיצד ניתן למנוע או לפחות לצמצם פגיעה עתידית בגב הפעוטות.
ארבעה הרגלי ישיבה שנקנים בגיל צעיר, ישרתו את הילד כל ימי חייו: כשהילד לומד לשבת בעצמו על הכיסא מומלץ להקפיד שהגב צמוד למשענת הכיסא והישבן מוכנס עד הסוף. בזמן השיבה על הכיסא הרגליים מונחות על הריצפה בזווית של 90° מעלות. מומלץ לתרגל את כללי הישיבה הנכונה גם במסגרות החינוכיות או בזמן צפייה בטלוויזיה ובמחשב. חשוב להדגיש כי לפני שהפעוט לומד לשבת או לעמוד בעצמו, אין לשדל אותו לתנוחות אלה. הושבה על כיסא או העמדה, לפני שהגוף בשל לכך, עלולות ליצור עומס על עמוד השדרה.
בזמן הנסיעה במכונית או במהלך טיול בעגלה, יש לבחון את תנוחת הצוואר ומיקום הראש. שרירי הצוואר של התינוק אינם חזקים ומפותחים כשל מבוגרים. בגיל צעיר מומלץ לקנות כרית קטנה לתמיכה בצוואר בזמן ישיבה בסלקל או בכיסא הבטיחות ברכב.
בזמן ישיבה בעגלת הטיולון יש לשים לב שראש התינוק אינו נשמט לצד ויש לו תמיכה טובה. אם אין תמיכה מובנית בעגלה, מומלץ לרכוש כרית לתמיכה.
4 דגשים לנשיאת תינוק במנשא וביידים למניעת פגיעה בעמוד השדרה. כשהתינוק מעורסל זמן ממושך במנשא, מומלץ להקפיד שהראש שלו אינו מסובב לצד אלא נשאר במרכז הגוף.
בזמן השימוש במנשא, צריך לבדוק שלפעוט יש תמיכה לראש ולצוואר, במיוחד כשרוכנים קדימה עם המנשא. כשהתינוק על הידיים ללא מנשא, יש להקפיד שהוא שכוב על הצד מאזור החזה ולכיוון המותן הנגדית. כדאי להימנע מתנוחת ערסול במאוזן, בטן מול בטן. התנוחה עלולה לגרום ללחץ מיותר על עמוד השדרה של התינוק.