חשיפה לעובש בבית שלכם עשויה להשפיע על הבריאות שלכם, אתם שוהים שם בשיעור שח כשש עשרה שעות מדי יום. עובד נקווה לרוב במבנה ישן ובאזור שבו האוורור לא תקין. על פי הצהרה של מטופלים, הצטברות של עובש עשויה להסב לזיהום בדרכי נשימה, כאב גרון ואף שיעול. במקביל לכך, לא קיים מחקר שמבסס קשר זה. אז עובש בבית – מה הם הסכנות?
מה הן הסכנות?
עובש הוא מעין פטריה המתפזרת על ידי נבג. הוא עשוי להיווצר בתוך או מחוץ לדירה שלכם ויתקדם בפשטות תחת תוואי של חום ושל רטיבות. הוא עשוי להגיח על קיר סדוק עם איזו שהיא התיישבות של בקטריה. הסכנה הניכרת ביותר של עובש היא שהוא עשוי לפגוע באיכות האוויר שהנכם נושמים. אתם נחשפים לכדי עובש בתוך הדירה שלכם ומחוץ לה כל העת. הנבג קיים באוויר וכולכם נושמים אותו אל תוככי הריאות שלכם מדי יום. נבג הינו חלקיק שלא גלוי לעין שאחראי על פיזור של עובש, זה גם הגורם שקשה להיפטר ממנו אף בתום שמורידים אותו מאזור נגוע.
מה קורה כאשר המערכת החיסונית שלכם חלשה?
לבני אדם שמורכבים ממערכת חיסון מיטבית, אין גורם לדאגה מעובש. מערכת חיסון שלכם מוכנה ומזומנה להתמודד עמו, גם תינוקות עם מערכת חיסון מיטבית אינם יפתחו אף ריאקציה בחשיפה לעובש. איך עשוי להיות עובש מסוכן עבור ביני אדם בעלי מערכת חיסון חלשה, למשל – מטופל במחלה איטו אימונית, המקרינה על מערכת חיסון, או שמא בני אדם שמבצעים טיפול כימותרפי או חולים באמצעות סטרואידים, כל אלה מחלישים את מערכת חיסונית שלכם וחושפים אתכם לכדי זיהום פטרייתי חודרני בריאות. לצד הלוקים במערכת חיסון חלשה, הצד השני הוא יתר ריאקציה של מערכת החיסון שלהם. הריאקציה של אלה לחשיפה לעובש תבוא לידי ביטוי בתסמינים אלרגיים , כמו למשל – אסתמה, סינוסיטיס, דלקת בעיניים.
איך נפטרים מעובש בבית שלכם?
משמעותי לתת מענה שהסב לעובש מבעוד מועד. במידה וקיימת נזילה או כשל בצנרת, לא יסייע באם תנקו, זה לעולם ישוב. לשם מענה על בעיית היובש בדירה שלכם, עליכם לגשת לבני אדם מקצועיים הולמים, לטפל ביסוד הכשל, אשר יעשה שימוש על ידי מסיר עובש ולנקות את השטח הנגוע בחומר ניקוי אשר יקטול את החיידק. אף כלור בעל עשרה אחוזי חומר אקטיבי יכול להיות די. הסיטואציה הרפואית הבודדה שאפשר לייחס לעובש היא תסמונת הדירה החולה. סימפטום זה הוא סיטואציה בה בני אדם שחיים בדירה בעלת עובש מציינים כי יש להם מנעד רב של לקות בריאותית. מטופלים אלו מתאוננים על הרגשה כללית לא מיטבית, כאב ראש, לאות, דלקת עיניים וכשל נשימתי, אך עד עתה המחקר לא שגשג לבסס קשר בין המאנות לבין עובש בקיר.