פאראמדיקים, מדריכים במכון הטכנולוגי הגבוה להכשרת פאראמדיקס של צל”א אקוודור הגיעו להשתלמות מקצועית במגן דוד אדום. במהלך ההשתלמות למדו המדריכים על פעילות הארגון, תהליך הכשרת הפאראמדיקים בישראל ועסקו בטיפול מעשי במטופלים .
המכון הטכנולוגי הגבוה להכשרת פאראמדיקס של צל”א אקוודור הגיעו להשתלמות במגן דוד אדום וזאת כחלק משיתוף הפעולה של מגן דוד אדום כחבר בצלב האדום הבינלאומי. במשך מספר ימים למדו ארבעת הפרמדיקים על פעילות מגן דוד אדום, אופן הכשרת הפאראמדיקים בישראל ועברו התנסויות מעשיות, הן בסימולציות והן במתן סיוע וטיפול ממשיים בניידות טיפול נמרץ של הארגון וזאת על מנת לקבל כלים לשיפור הכשרתם של הפאראמדיקים באקוודור.
בהמשך לשיתוף הפעולה בין שני הארגונים וכחלק מתהליך הסקת מסקנות והתייעלות של הצלב האדום באקוודור, ביקש מנהל בית הספר להכשרת הפרמדיקים להמשיך וללמוד מפעילות מגן דוד אדום ולהכשיר את הפרמדיקים שלו בסטנדרט העולמי הגבוה ביותר של מגן דוד אדום, בדגש על הכשרה מעשית. בהמשך לכך, הגיעו בשבוע שעבר ארצה ארבעה מדריכים מהמכון הטכנולוגי הגבוה להכשרת פאראמדיקס של צל”א אקוודור, ללמידה מעשית במסגרתם גם השתלבו למשמרות בתחנת מד”א בתל אביב.
חיים לוין, מדריך בבית הספר לפרמדיקים של מד”א סיפר: “במהלך הימים בהם ביקרו מקבילינו מאקוודור במד”א הם עברו היכרות עם מודל הפאראמדיק הישראלי, הכשרתו ובית הספר לפאראמדיקים של מד”א. כמו כן הם עברו היכרות והתנסות בציוד המתקדם של מגן דוד אדום, ביצעו סדנאות מיומנויות ולמדו כיצד להדריך ולהעביר את הכלים והידע שלהם הלאה. מה שמאוד בלט בשלושת הימים שליוויתי אותם היה הלהט שלהם ללמוד לצד המקצועיות העיונית שלהם. יש פערים ללא ספק, מדובר בשני ארגונים שונים, בעלי הכשרה שונה, סמכויות שונות וכמובן ציוד שונה, אבל זה באמת לא הפריע, הם רק רצו לדעת וללמוד עוד ועוד על מנת להתמקצע כמה שניתן”
הראל ששון, הפאראמדיק האחראי מתחנת מד”א בתל אביב: “התרגול המעשי הוא אחד הדברים החשובים ביותר בהכשרתו של הפאראמדיק וזה בדיוק מה שהמדריכים מבית הספר לפרמדיקים באקוודור הגיעו לכאן לראות. במשך מספר ימים הם הצטרפו אלינו לעבודה בניידות הטיפול נמרץ, הגישו טיפול רפואי בניידות ורכשו כלים שללא ספק יסייעו להם בהדרכת הדורות הבאים של הפרמדיקים במדינה.”
קטרין ויטרי, מדריכת פאראמדיקים מאקוודור שנמצאת בהשתלמות בארץ סיפרה: “במהלך ההשתלמות שלנו במד”א למדנו על תהליך ההכשרה בישראל שכולל הרבה מאוד תרגולים מעשיים וביצענו סימולציות רפואיות בבית הספר תוך שימוש בבובות המתקדמות וציוד טכנולוגי. תהליך ההכשרה בישראל שונה מאצלנו וכשנחזור לאקוודור אנחנו צפויים לשלב את הכלים חדשים ואת שיטות העבודה בהכשרה שאנחנו מעבירים. אנחנו מודים מאוד למגן דוד אדום על האירוח והעשרת הידע. ”
אלי בין, מנכ״ל מד״א: “הקשר ושיתוף הפעולה שבין מד”א וארגוני ההצלה השונים בעולם הוא קשר המושתת על חברות עמוקה רבת שנים והוא בעל חשיבות מהמעלה הראשונה. היכולת שלנו להנחיל ולקבל ידע, ללמוד וללמד את מקבילינו בעולם, חיונית למאמצינו להצלת חיים ברחבי העולם ובישראל. כלל הארגונים מאמינים בראש ובראשונה בהצלת חיים וכולנו מדברים באותה שפה כשעומדים לנגד עיננו עקרונות הצלת החיים. זכינו לארח ולהתארח אצל שירותי ההצלה באקוודור וליצור שיתוף פעולה להנחלת הידע הרב של ארגון מגן דוד אדום. אנחנו נמשיך להנחיל את הידע והמיומנות לכל החפצים בכך ולסייע בהצלת חיים ברחבי העולם.”