הקיץ הישראלי ארוך וחם מאוד, וזה תירוץ נהדר עבורנו למשוך את עונת הסנדלים קצת יותר. הבעיה היא שלעיתים קרובות אנחנו עשויים לסבול מפטרת ציפורניים, תופעה לא נעימה וגם לא מאוד אסתטית.
אם יש לכם פטרת ציפורניים אתם בוודאי מזהים את הסימנים: הציפורניים נעשות עבות וצורתן נפגעת, הגוון שלהן משתנה לצהוב או חום, והן באופן כללי נראות עכורות יותר. במקרים מסוימים הציפורן עשויה גם להתנתק ממקומה. אז מה היא בעצם התופעה, למה חשוב לטפל בה ואיך עושים את זה נכון?
זיהום של הציפורניים
פטרת ציפורניים היא, בפשטות, זיהום שנגרם בעקבות פטריות. אתם יכולים גם להיות רגועים ולהתנחם בעובדה שהיא לא תופעה נדירה, אלא נפוצה למדי. אנשים רבים באוכלוסייה – בכל הגילאים – חווים אותה מדי פעם, וככל שהגיל עולה כך גם הסבירות שהיא תופיע עולה. כשזה קורה אפשר רק לשער שהחורף עומד להסתיים, משום שלרוב פטרת ציפורניים מופיעה בקרב אנשים שנועלים נעליים סגורות במשך שעות רבות. אין לרוב סכנה רפואית, אלא בעיקר פגיעה אסתטית, אבל ללא טיפול בפטרת ציפורניים היא עלולה להתפשט ולהוביל לזיהום בכפות הרגליים.
טיפול מונע וכללי זהירות
כאמור, פטרת ציפורניים היא תופעה נפוצה מאוד. זו גם הסיבה לכך שקשה למנוע את הופעתה. עם זאת, אפשר להקטין את הסיכון להידבקות בכמה דרכים, ובעיקר על ידי הימנעות מנעילה ממושכת של נעליים סגורות. בנוסף רצוי להקפיד על רגליים נקיות ויבשות, וכן רצוי שתשמרו לעצמכם את קוצץ הציפורניים. שיתוף כלים מהסוג הזה עשוי בהחלט לעודד פטרת. בנוסף, וחשוב לא פחות מכך, הקפידו לנעול כפכפים ולגונן על הציפורניים והרגליים כשאתם מתקלחים במלתחות של מכון הכושר, או במקלחות ציבוריות בכלל.
שיטות לטיפול בפטרת ציפורניים
הבשורה הטובה היא שאפשר לטפל בפטרת ציפורניים, ויש לא מעט דרכים לעשות זאת. לקים מיוחדים עם חומרים פעילים הם דרך טובה אחת, קרמים עם חומרים פעילים וכן טיפול בכדורים. בנוסף קיים נוזל מיוחד שניתן למרוח על הציפורן כדי לשפר את ההופעה שלה מצד אחד, ולטפל בבעיה מצד שני. כך או כך, אין ספק שהטיפול בפטרת ציפורניים הוא קריטי. בקיץ אין סיבה להתענות בנעליים סגורות כדי להסתיר את הפטרייה, וממילא כדאי שתצמצמו את השימוש בנעליים הסגורות כדי להקטין את הסיכוי שהפטרייה תצוץ. סביר גם להניח שרופא מקצועי יידע לתת עוד כמה טיפים וכלים שיעזרו לכם להתמודד עם הבעיה.