ישנם דברים שאנחנו מעדיפים אולי לא להכיר אותם, ולנסות לשכוח מקיומם. אבל בשלב כזה או אחר של החיים, ישנו סיכוי גדול שבכל זאת ניפגש בהם, וכדאי שנדע בפני מה אנחנו עומדים. פנייה אל מכון פיזיותרפיה היא משהו שעושים כשיש צורך לשקם את הגוף אחרי טראומה שעבר או נסיגה לאחור במצב הרפואי. זה יכול להיות ניתוח קשה ואשפוז ממושך, זה יכול להיות תאונה שגרמה לפגיעה קשה ולשברים, וזה יכול לנבוע גם מבעיות נירולוגיות כאלה ואחרות. כך או כך, פיזיותרפיה היא לא דבר קל, הדורש מהחולה התמדה והתמסרות, והתגברות על הכאב בשביל לעבור שלב אחר שלב בשביל להגיע אל המטרה הנכספת – חזרה אל שגרת החיים הרגילה מהר ככל האפשר.
מהי בכלל פיזיותרפיה?
הפיזיותרפיה הינה מקצוע פרא-רפואי (קרוב לרפואה אך לא ממש) והיא מהווה כיום חלק בלתי נפרד מן הרפואה המודרנית. מקצוע הפיזיותרפיסט מצריך תואר אקדמאי ארוך ומתיש ורישיון מטעם משרד הבריאות. הטיפולים בפיזיותרפיה כוללים עבודה בשיתוף פעולה עם החולה בעזרת שימוש בתהליכי ריפוי ובטיפולים שנבדקו במחקרים רבים ואומתו ככאלה המסייעים לחולה לחזור לאיתנו ולשוב לפעילות תקינה ולשגרת יומו.
באילו בעיות יכולה פיזיותרפיה לטפל?
פיזיותרפיה על ענפיה השונים מטפלת במגוון גדול מאוד של בעיות ומחלות, כאשר ישנם פיזיותרפיסטים אשר מתחמים בטיפול בבעיות מסוימות. בין המחלות הנפוצות המובילות לפיזיותרפיה:
- ליקויי יציבה הנגרמים כתוצאה מעומסים על גופו של האדם וכן ליקויים מולדים כמו קיפוזיס, או סקוליוזיס אשר גורמיםלבעיות יציבה.
- פגיעות בכף היד כמו תסמונת התעלה הקרפלית ועוד מגוון בבעיות שנפוצות מאוד בשנים האחרונות ונגרמות בין היתר משימוש מרובה בטלפון הנייד.
- פציעות ספורט – באופן כללי כל מי שעוסק בספורט בצורה אינטנסיבית צריך להיות בקשר עם פיזיותרפיסט ספורט.
- בעיות גדילה אצל ילדים – כמו לקויות בתנועה, בעיות נוירולוגיות שונות ושיפור של הקואורדינציה.
- בעיות בשיווי משקל וסחרחורות –בעיות של חוסר בשיווי משקל וכן סחרחורות וקשיים במיקוד הראייה יכול להעיד על מצב של ורטיגו. מדובר על מצב נוירולוגי אשר נגרם כתוצאה מליקוי בתעלות האוזן התיכונה. ורטיגו טיפול נעשה בצורה הטובה ביותר באמצעות פיזיותרפיה וסטיבולרית.