בית המשפט העליון ידון בערעור הדדי של ניזוק ושל מאגר ביטוחי הרכב הישראלי (הפול) על היוון התשלומים לתובעים. עמותת אופק חזרה לחיים המלווה נפגעים ומיוצגת הצטרפה לערעור כידיד בית המשפט.
עו”ד אסף פוזנר המייצג את העמותה:”המצב נוכחי מוביל ניזוקים רבים לקשיים פיננסיים או לנטילת סיכונים כלכליים”. יו”ר עמותת אופק, עמיעד טאוב הוסיף:”חוסר יכולתו של בית המשפט להתאים עצמו למציאות הכלכלית פוגע ישירות באוכלוסיות הכי מוחלשות”.
חישוב השווי של פיצוי עתידי שניתן בתביעות נזיקין שבהם לנפגע נפסקו פיצויים מגיע לבית המשפט העליון. זאת לאחר ערעור של אדם שנפגע ושל מאגר ביטוחי הרכב הישראלים שטענו כי בתי המשפט פועלים על פי חישוב היוון שמבוסס על ריבית של 3 אחוזים במשק בעוד הריבית בפועל נמוכה משמעותית מה שפוגע בנפגעים המקבלים פיצוי חד פעמי שאמור לספק להם סיוע בגין הנזק בעתיד אך בפועל נותרים עם סכום קטן באופן משמעותי מהצרכים שקבע בית המשפט לתת בשל שיעור הריבית בפועל.
השופט יצחק עמית מבית המשפט העליון הורה לאחרונה להעביר את התיק להרכב של שלושה שופטים זאת לאחר שעמותת אופק חזרה לחיים ביקשה להצטרף לערעור כידיד בית המשפט. בעמותה העוסקת בליווי משפחות לאחר משברים רפואיים ובייצוג אנשים עם צרכים מיוחדים והמיוצגת ע”י עורכי הדין אסף פוזנר, אריה גרוסמן ונתנאל פוזנר ממשרד עורכי הדין קמחי, פלד, פוזנר שילה ושות’ טענו כי התעלמותם של בתי המשפט משיעורי הריבית הנמוכים על השקעות בעשור האחרון פוגעת באופן ישיר בניזוקים ובנפגעים שאינם יכולים להגיע לתשואה של שלושה אחוזים ומעלה בהשקעות סולידיות.
בעקבות החלטת בית המשפט העליון, הגישה העמותה בקשת הצטרפות נוספת בהליך המתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים, וזאת על מנת שבמועד הדיון בבית המשפט העליון, יעמדו בפניו כל העובדות הרלוונטיות הנדרשות להכרעה.
עורך הדין אסף פוזנר אמר כי:”שיעור התשואה אינו ריאלי ביחס לתשואה הזמינה כיום בשוק ההון על השקעות נזילות ובטוחות והפיצוי שנפסק כיום מחייב את הניזוקים לקבל הכרעות שאינן רצויות דבר שמוביל ניזוקים רבים לקשיים כלכליים או לנטילת סיכונים כלכליים ע”י השקעות לא סולידיות, דבר העלול להביא לקריסה כלכלית של הניזוקים ומשפחותיהם”.
יו”ר עמותת אופק חזרה לחיים, עמיעד טאוב הוסיף: ”כמי שמלווים מאות משפחות של נפגעי נזיקין מדי שנה אנו מודעים לצרכים הגבוהים של הנפגעים אשר לעיתים קרובות מידי נאלצים להפוך לנטל כלכלי על בני משפחותיהם ו\או על המדינה. המצב הקיים בו גם כאשר כבר נפסק פיצוי לנפגע לאחר מסכת תלאות גופנית ונפשית הוא אינו מקבל את הפיצוי המלא שיאפשר לו חיים בצל המשבר הרפואי בשל חוסר יכולתו של בית המשפט להתאים עצמו למציאות הכלכלית פוגע ישירות באוכלוסיות הכי מוחלשות וחייב להשתנות”.