פרופ’ אהוד דודסון מסכם 37 שנות כללית ומסיים את תפקידו כמנהל המרכז הרפואי סורוקה באירוע מרגש, בהשתתפות בכירי מערכת הבריאות ומכובדים רבים. פרופ’ דודסון קיבל במעמד מרגש זה לא פחות מ 2 הצעות עבודה: האחת מח”כ הרב יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות והשנייה מפרופ’ עמוס כץ, דיקאן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון.
בכירי מערכת הבריאות ומכובדים רבים הגיעו בחמישי האחרון לאירוע פרידה מפרופ’ אהוד דודסון, מנהל מרחב דרום בכללית והמרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בחמש השנים האחרונות.
במהלך 37 שנות עבודתו בכללית, שימש פרופ’ דודסון, בין השאר, כמנהל רפואי במחוז דן-פתח תקווה, כמנהל מחוז צפון, כמנהל המרכז הרפואי מאיר בכפר סבא וכסמנכ”ל וראש חטיבת בתי חולים בהנהלה הראשית.
רבים מהנוכחים ביקשו לברך ולהודות לפרופ’ דודסון על פועלו ועל תרומתו יוצאת הדופן למערכת הבריאות בישראל בכלל ולמרכז הרפואי סורוקה בפרט.
במהלך שנות ניהולו, הגיע בית החולים סורוקה להישגים מרשימים והפך להיות בית החולים המוביל בישראל: מקום הראשון בשקלול מדדי האיכות הלאומיים של משרד הבריאות, ציון 99 באקרדיטציה, מקום ראשון במודל תמרוץ מלר”דים של משרד הבריאות ובסקר שביעות רצון מטופלים במיון מבין המיונים הגדולים בארץ, גיוס רופאים בעלי שם בינלאומי, הצטיידות בטכנולוגיות חדישות ומתקדמות ופתיחת שירותים חדשים למען תושבי הנגב.
סגן שר הבריאות ח”כ הרב יעקב ליצמן, שיבח את פרופ’ אהוד דודסון על מנהיגותו והובלתו לאורך השנים והפתיע אותו עם הצעה מעניינת במיוחד: “אני יודע שלא נהוג להציע כך משרות, אך אחרוג ממנהגי הפעם. כידוע, מצב חדרי המיון בבתי החולים בישראל קרוב ללבי. לאור ההצלחה שלך בשירות ובטיפול הרפואי שניתן במיון סורוקה, אני מציע לך בערב זה בפני כל המכובדים תפקיד פרוייקטור אחראי במשרד הבריאות לטיפול בבעיית העומסים בחדרי המיון בארץ”.
לא איחרה לבוא גם הצעתו של פרופ’ עמוס כץ, דיקאן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון שהציע לפרופ’ דודסון לעסוק בפקולטה במחקר.
רוביק דנילוביץ’, ראש העיר באר שבע שברך אף הוא באירוע: “פרופ’ דודסון הוא ידיד אמת, יקר לליבי והשינויים שחלו בסורוקה בזמן כהונתו ניכרים ומשמעותיים מאוד. שנים של עשייה לטובת תושבי הנגב בשיתוף פעולה מלא עם עיריית באר שבע”.
פרופ’ אהוד דודסון היה נרגש במיוחד מהמילים החמות שהורעפו עליו ומהוקרת התודה, וסיכם:
“השנים האחרונות היו מאתגרות. יצאנו לדרך עם אסטרטגית ההובלה תחת תפיסת העולם כי לתושבי הנגב מגיע אותו היקף ומגוון שירותים רפואיים כמו לתושבי שאר המדינה. עשינו צעדים רבים בכיוון זה, כולל ההצטיינות במדדי האיכות הלאומיים ובשביעות רצון המטופלים. ההישגים הללו שייכים כולם לעובדי המרכז הרפואי סורוקה. הם שחקני הנשמה והם האיכפתיים, המקצועיים והמסורים שמצעידים את המרכז הרפואי קדימה, למען תושבי הנגב”.