”שותפים לחיים” בבית החולים פוריה יצאה לדרך סדנת בטיחות ביוזמת המערך לבטיחות הטיפול במשרד הבריאות ו-”עמותת אופק חזרה לחיים”
אולם הכנסים בבית החולים ‘פוריה’ היה מלא בצוותים רפואיים שהגיעו להשתלם בסדנא הראשונה של פרוייקט “שותפים לחיים” שיצאה לדרך בבית החולים פוריה בטבריה. את הסדנא יזמה עמותת ‘אופק חזרה לחיים’ העוסקת במניעת רשלנות רפואית והגברת הבטיחות בבתי החולים והיא יצאה לדרך בשיתוף המערך לבטיחות הטיפול במשרד הבריאות.
רופאים/ות, אחים/ות יחד עם נציגי עמותת אופק חזרה לחיים, ורייצ’ל מסטשי מתנדבת בעמותה נציגת משפחות ונפגעת רשלנות רפואית שסיפרה את סיפורה האישי והמרגש לקחוה חלק בסדנה. הובילו את הסדנה, דנה ארד רכזת בכירה במערך לבטיחות הטיפול במנהל איכות בקרה ושירות בראשות סמנכ”לית משרד הבריאות, ד”ר ענת עקה זוהר, פרופ’ מאיר ברזיס, (אמריטוס) האוניברסיטה העברית, המשמש גם כאחראי המקצועי על הפרוייקט ועו”ס הדס גלילי רכזת הפרויקט מטעם עמותת אופק חזרה לחיים. המפגש הסתיים בפאנל בהשתתפות נציגי העמותה משרד הבריאות ומנהל הסיכונים של בית החולים פוריה ד”ר מאיר רוח. הפרויקט צפוי לפעול השנה בכל בתי החולים בארץ.
יו”ר עמותת אופק חזרה לחיים, עמיעד טאוב אמר:” זה יום מרגש לעמותת אופק. החיבור בין משפחות החולים לצוותים הרפואיים והעיסוק המקצועי במניעת רשלנות והגברת בטיחות הינו בסיס לשיח כנה ונכון שיהפוך את מערכת הבריאות לבטוחה ומכבדת יותר”. איך מונעים מתן זריקה לא נכונה לחולים? איך מצילים את סבתא מהתרופה הלא נכונה . ביוזמת עמותת אופק ובשיתוף משרד הבריאות בני משפחות של נפגעים ורופאים ישלבו ידיים להציל את הנפגעים הבאים במסגרת פרויקט ”שותפים לחיים”. אני מבקש להודות באופן אישי לדנה ארד ממשרד הבריאות שהפכה לחברה ולשותפה אמיתית בהצלת חיים’
‘