תלמידים עם אפילפסיה נדרשים לספק אבחון נוירופסיכולוגי שעלותו עלפי שקלים, בנוסף לאבחון הרופא המטפל, כדי לקבל הקלות בבחינות. יו”ר ועדת החינוך קורא למשרד החינוך להסתפק בחוות הדעת של הרופא המטפל: “אין צורך להקשות על ההורים”
בדיון שהתקיים בוועדת החינוך בנושא תלמידים עם אפילפסיה במערכת החינוך, עלה כי למשרד החינוך אין נתונים על מספר התלמידים עם האפילפסיה במערכת החינוך. לדברי הורים לילדים עם אפילפסיה שהגיעו לדיון, משרד החינוך אינו עושה די כדי להעלות את המודעות למחלה בקרב התלמידים והמורים. עוד עלה כי על מנת לקבל הקלות בבחינות, על התלמידים חולי האפילפסיה לספק אבחון נוירופסיכולוגי בנוסף להמלצת הרופא המטפל. שרונה נמר אם לתלמיד בן 18 עם אפילפסיה וקשיי קשב וריכוז הנובעים מהמחלה: “אין באפשרותי לשלם 3500 ₪ עבור אבחון נוירופסיכולוגי”.
יו”ר ועדת החינוך ח”כ יעקב מרגי וח”כ יוליה מלינובסקי, יוזמת הדיון, קראו למשרד החינוך לעדכן את חוזר המנכ”ל, שלא עודכן משנת 2001, בנושא אפילפסיה וכן לדאוג להעלאת המודעות למחלה בקרב הצוותים בבית הספר והתלמידים. עוד דרש היו”ר ממשרד החינוך לבדוק האם ניתן להסתפק רק בחוות הדעת של הרופא המטפל על מנת לספק הקלות בבחינות לתלמידים שיש להם אפילפסיה וגם קשיי קשב וריכוז. ” נקיים ישיבת מעקב בעוד כחצי שנה ונבדוק האם משרד החינוך עושה מאמצים לקיים שעת הדרכה שנתית בבתי הספר בנושא אפילפסיה. אני קורא למשרד החינוך לשתף פעולה עם ההורים, הרופאים המומחים ועם הארגונים המלווים את הילדים עם האפילפסיה בכל הקשור להעלאת המודעות למחלה “.
מצ”ב נתונים על מחלת האפילפסיה בקרב תלמידים ובני נוער בישראל, מתוך מסמך של מחלקת המחקר והמידע של הכנסת: