המכון האונקולוגי במרכז הרפואי פדה- פוריה והאגודה למלחמה בסרטן ארגנו יום עיון עשיר ומגוון בנושא סרטן השד, לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם.
במרכז הרפואי פדה- פוריה, התקיים יום עיון מיוחד עבור, חולות, מחלימות ולבני משפחותיהן. יום העיון אורגן על ידי האגודה למלחמה בסרטן וצוות המכון האונקולוגי במרכז הרפואי בנושא התמודדות, הטיפול וההחלמה מסרטן השד. החל מאבחון ומעקב , דרך הטיפול ועד כירורגיה משחזרת, והליווי הפסיכולוגי של המטופל. ולסיום גם הרצאה על אינטימיות ומיניות אותה העבירה האחות מתאמת בריאות השד, לבנה ברנשטיין.
ד”ר סוהיל נסראללה , מנהל המכון האונקולוגי פתח את היום ואמר, “יום העיון מיועד למשפחות ולמטופלים . במפגש שלנו עם המטופל בדרך כלל המטופלים מרגישים חשש, חרדה ובלבול, לכן ברור לנו שלא תמיד המידע שאנו מוסרים נקלט. ביום עיון כזה יש לנו אפשרות להעביר את המידע בצורה יותר נינוחה ובעיקר יש לכם אפשרות לשאול את כל השאלות”.
ד”ר מאיר רוח , עוזר רפואי למנהל המרכז הרפואי ברך על היוזמה ועל השותפות הפעילה והמוצלחת עם האגודה למלחמה בסרטן והוסיף, “בישראל מתגלים 5,000 מקרים חדשים של סרטן השד, מדי שנה. החדשות הטובות יותר הן ששיעור ההחלמה גבוה ומגיע לכ 90% .יצרנו כאן במרכז הרפואי מערכת טיפול מולטידיסציפלינארית : אבחנה, טיפול, שחזור ושיקום כירורגי – פלסטי, ייעוץ גנטי , ליווי של אחות מתאמת שד, טיפול משלים במרכז לרפואה משלימה. המטרה שלנו היא לעטוף את המטופל ולתת לו את כל המכלול של טיפולים רפואיים, נפשיים, אלטרנטיביים. כשהמסר הוא שאפשר להתמודד ואפשר לנצח את המחלה. ”
אריאלה ליטביץ שרמן, עו”ס מחוזית של האגודה למלחמה בסרטן אמרה, ” מעבר לנגישות של המטופלים למידע נרחב ואמין חשוב לנו לחבר את מקורות התמיכה הן בביה”ח והן בקהילה. אנחנו גם מפעילים קבוצות תמיכה ויוזמים פעילויות גוף ונפש שידוע שהן מועילות ומשפרות את ההתמודדות הרגשית כמו גם את תופעות הלוואי של הטיפולים בטווח המידי ולטווח הארוך”.
בהרצאה בנושא תורשה וגנטיקה בסרטן השד, ציינה היועצת הגנטית, לילך פלד-פרץ, כי “מרבית מקרי סרטן השד הינם אקראיים, ובמיעוט המשפחות (בכ- 10%) קיים גורם גנטי תורשתי מובהק…הסיכוי להורשת השינוי הגנטי הוא 50% והוא מורש משני ההורים באותה המידה.
ניתן לבצע בדיקות גנטיות לאיתור גורם גנטי לסרטן השד אצל נשים שחלו. אם נמצא גורם גנטי כזה, ניתן להתאים מעקב רפואי לגילוי מוקדם של סרטן, ופרוצדורות שונות להפחתת הסיכון לסרטן מסוגים שונים. יעוץ גנטי יכול לאפשר הערכת הסיכוי למציאת בסיס גנטי, הסבר מפורט על ההשלכות, הפנייה לבדיקות גנטיות מתאימות, לפי רצון המטופלת, ומתן מענה ובדיקות גם לכל בני המשפחה הנוספים, לאומדן רמת הסיכון אצלם והתאמת המעקב והטיפול הרפואי המתאימים”.