בישראל מגפת ההשמנה והסוכרת היא מגפה מוכרת וידועה, פתרונות רבים הוצעו על מנת לטפל בבעיה הזו באופן מקיף ושורשי. חלק מהפתרונות שהתממשו במשך השנים הינה הטל מס מוגבה על משקאות מתוקים הרוויים בסוכר. כחלק מהמאמצים להקמת הממשלה ה25, חברי הכנסת החרדיים דורשים לבטל את המיסוי על המשקאות המתוקים, בדרישה זו הם פוגעים בבריאות של מאות אנשים ובתוכם חלק גדול מהאוכלוסייה החרדית.
הפוליטיקאים החרדיים הבטיחו כחלק מקמפיין הבחירות לבטל את המיסוי הגבוה על הכלים החד פעמיים ועל השתייה המתוקה, ההחלטה התקבלה רק בממשלה הקודמת וכבר נתקלת בניסיונות לבטלה. הפוליטיקאים החרדיים לא מבחינים בין ביטול המיסוי על כלים חד- פעמיים לבין מיסוי על משקאות ממותקים. מאז שהתקבלה ההחלטה על מיסוי כלים חד- פעמיים, הציבור החרדי געש בטענה שמיסוי גבוה זה הוא פגיעה ישירה בכיסם וזהו מהלך ייעודי נגד הציבור החרדי.
לכן, ניתן היה לחשוב שהפוליטיקאים החרדיים יהיו נחושים לבטל את המיסוי הגבוה על הכלים החד- פעמיים שאכן ייתכן שמקשה על הציבור החרדי שברובו מורכב ממשפחות ברוכות ילדים המשתמשות ביום- יום בכלים חד פעמיים. אך הפוליטיקאים החרדיים לא מבחינים בין שני התחומים השונים ומכניסים לקנה אחד את ביטול המיסוי על הכלים החד פעמיים ועל השתייה הממותקת.
כפי שנראה, הפוליטיקאים החרדים לא לבד בדעתם, בנימין נתניהו התחייב במהלך קמפיין הבחירות לבטל את מס ההכנסה על מוצרים אלו ואמר “תענוג לבטל את המס הזה”.
ביטול המיסוי הגבוה על המשקאות הממותקים יוביל באופן ישיר לפגיעה בבריאות הציבור בישראל ובתוכם הציבור החרדי. על פי נתוני משרד הבריאות, הימצאות הסוכרת באוכלוסייה הבוגרת ברחבי העולם כמעט הכפילה את עצמה בעשורים האחרונים, מ-4.7% בשנת 1980 ל-8.5% בשנת 2014 (בתקנון לגיל). מספר האנשים החיים עם סוכרת עלה מ-108 מיליון איש בשנת 1980 ל-451 מיליון בשנת 2017, ומשוער כי הוא עשוי להגיע לכ- 578 מיליון (10.2%) בשנת 2030 ולכ-700 מיליון (10.9%) בשנת 2045. בשנת 2019, הוערך כי 463 מיליון איש בגיל 20-79 בעולם חולים בסוכרת, כ-9.3% מאוכלוסיית העולם בגיל זה, וכי כ-4.2 מיליון בני אדם נפטרו ממחלת הסוכרת וסיבוכיה.