שינוי הרגלי האכילה והשתייה הוא צעד ראשון חשוב לעבר התמודדות עם בריחת שתן.
בריחת שתן אינה מחלה; היא יכולה להיות סימפטומים של הרגלים יומיומיים, מצב רפואי בסיסי או בעיה פיזית. לעיתים קרובות ניתן לטפל בבריחת שתן, והיא תמיד ניתנת לניהול. יחד עם שמירה על משקל בריא, שינוי בהרגלי האכילה והשתייה יכול לעזור להביא להקלה בסימפטומים.
חשוב להדגיש שהעצות המובאות כאן אינן תחליף לשימוש קבוע ויום יומי במוצרי ספיגה כמו: חיתולים למבוגרים או תחתונים סופגים אשר מונעים בריחת שתן אצל אנשים מבוגרים.
ניטור צריכת הנוזלים
צעד ראשון חשוב הוא לפקח על הנוזלים שצורכים. אם לא שותים מספיק עלולים להתייבש, השתן יכול להיות מרוכז יותר והמלחים שבו יגרו את שלפוחית השתן. אם שותים יותר מדי בכל פעם, כמות מוגברת של שתן יכולה גם היא לגרות את השלפוחית ולגרום לה לפעילות יתר.
כיוון שצריכת נוזלים היא משהו שניתן לראות באופן מדויק, יכול להיות מועיל למדוד ולתעד את צריכת הנוזלים היומית, במקביל לאירועים של בריחת שתן. היתרונות כפולים: כך ניתן להבחין בדפוסים, מה שיכול לעזור לרופא לנטר את המצב שלכם.
הגבירו צריכת סיבים בתזונה
איכלו מזון עשיר בסיבים על מנת למנוע עצירות. צואה דחוסה יכולה לגרום לעצבים של שלפוחית השתן להיות פעילים יתר על המידה, מה שמגדיל את תדירות מתן השתן. סיבים מסיסים עוזרים להניע את הצואה וניתן למצוא אותם בירקות, סובין חיטה ודגנים מלאים אחרים, אגוזים, שעועית וגרגירים. סיבים מסיסים עוזרים להרגיע את מערכת העיגול ולכן מומלצים לעיתים קרובות עבור אלה הסובלים ממעי רגיז. סיבים מסיסים נמצאים בפירות כגון תפוחים ותפוזים, פסטה, לחם לבן ותפוחי אדמה.
גברים מעל גיל 50 צריכים לשאוף לצריכה של 30 גרם סיבים ביום; נשים מעל גיל 50 צריכות לקבל כ-21 גרם של סיבים ביום. קערה של שיבולת שועל ובננה, יחד עם מנה של שעועית שחורה מאוחר יותר באותו יום, מספיקים כדי לענות על הדרישה של אישה. הוסיפו מנה של פטל, וכבר תגיעו ל-30 גרם של סיבים ליום.
אם לכם או לאהוב עליכם יש צרכים תזונתיים מיוחדים, ישנם מוצרים אשר יכולים לספק את הדרישות התזונתים בצורה קלה לבליעה ועיגול, כמו תערובות של סיבים מסיסים ולא מסיסים אשר גם עשירות בחלבונים.
הימנעו ממגרי שלפוחית
אם אתם סובלים מבעיות בשלפוחית השתן, הימנעות מקפאים ואלכוהול עשויה להועיל. שניהם גם ממריצים של השלפוחית וגם משתנים, אשר יכולים לגרום פתאום לצורך למתן שתן. אפילו תה ומשקאות מוגזים יכולים לתרום לבעיות בשלפוחית השתן. חומרים אחרים כידועים שממריצים את שלפוחית השתן הם ממתיקים מלאכותיים, סירופ תירס, מזון חריף וכן מזון חומצי כגון עגבניות ופירות הדר.
חשוב מאוד לאבחן את המצב הנפשי והגופני של המבוגר הסובל מבריחת שתן, במקרים של אלצהיימר ישנם דברים נוספים שניתן לעשות על מנת לשפר את איכות החיים של אותו אדם.