הטרנד הבריאותי צובר גלים ואנשים רבים מבצעים שינויים בהרגלי התזונה שלהם כדי לשמור על בריאותם לאורך שנים רבות. אחת ההנחיות הכלליות היא לצרוך יותר ירקות ופירות מאשר פחמימות וסוגי קמח שונים. כדאי לדייק בהנחיה זו מכיוון שיש הרבה מאד פירות המכילים רמה גבוהה של סוכר ואכילת כמה מהם ביום יוצרת מהלך הפוך מהמהלך המתוכנן לצמצום רמת הסוכר בגוף.
פירוט רמת הסוכר בפירות השונים:
הפירות הצבעוניים והריחות המשגעים מדרבנים את הלקוחות לרכוש ולאכול כמות גדולה מהם . חשוב לדעת את רמת הסוכר בכל אחד מסוגי הפירות כדי לא להיסחף ולאכול כמות גדולה מדי של סוכר.
100 גרם של מנגו המכיל סיבים תזונתיים החשובים מאד לגוף, מכיל גם כ – 45 גרם סוכר טבעי ו – 15 גרם פחמימות.
בכוס אחת של ענבים יש כ – 23 גרם סוכר ובכמות של 12 יחידות ענבים יש כ – 15 גרם פחמימות.
במקרים רבים שבהם נהנים מאכילת ענבים, אוכלים כמות הרבה יותר גדולה ולכן יש לשים לב לנתונים.
הדובדבנים הם פרי מתוק ובכוס מלאה של פרי זה נהנה מ-18 גרם סוכר וכ – 15 גרם פחמימות.
כל אחד מהאגסים מכיל 17 גרם סוכר ולכן ההמלצה היא לאכול פחות מאגס שלם בתוספת יוגורט דל סוכר ודל שומן. האגס מכיל גם כ – 15 גרם פחמימות.
בפלח של אבטיח קיימים כ – 17 גרם סוכר וכ – 15 גרם פחמימות. אחת הסיבות החשובות לאכילת אבטיח היא העובדה שהוא מכיל חומר אלקטרוליט הנחוץ לגוף לאחר שהייה בשמש.
בשתי תאנים בינוניות יש 16 גרם סוכר וכ – 15 גרם פחמימות ולכן הם מומלצים בשילובים עם גבינת עיזים או לחילופין במנות בשריות.
בבננה בינונית יש 14 גרם סוכר ו – 15 גרם פחמימות, אפשר לשלב זאת עם דגני בוקר .
בכל גויאבה יש 5 גרם של סוכר, כ – 15 גרם פחמימות וכ-3 גרם סיבים תזונתיים, וכך מדובר בפרי מזין ובעל מלוא המרכיבים הנחוצים לגוף.
פרי הפטל מכיל רק 5 גרם סוכר, 15 גרם פחמימות וגם כ – 8 גרם סיבים בכוס פטל.
בפלח בינוני של מלון יש רק כ-5 גרם סוכר,15 גרם פחמימות ורק 23 קלוריות. אפשר לאכול שילוב מוצלח של מלון וגבינת קוטג’ % 5 שומן.
פרי הפפאיה הוא פרי מועדף . חצי פרי מכיל רק 6 גרם סוכר, 15 גרם פחמימות.
בכוס תותים יש רק 7 גרם סוכר ו-15 גרם פחמימות . אפשר לצרף אותו ליוגורט עיזים דל שומן ודל סוכר או לאכול אותם כמות שהם.
על פי הערכים התזונתיים הללו, אפשר להחליט אילו פירות לקנות הביתה ואילו פירות עדיף לא לקנות. מתוך הפירות שקונים חשוב לדעת מהי הצריכה הנורמטיבית המתאימה לגוף שאינה מוסיפה כמויות גדולות מדי של סוכר לגוף.