הפרס ניתן לה על הצטיינות במסלול חדשנות ותרומה לקהילה במסגרת הכנס ה-23 של PMI העמותה לניהול פרויקטים בישראל שנערך הבוקר במתחם הכנסים לאגו ראשל”צ תחת הכותרת “יוצאים מהקופסה, מובילים את השינוי”. הכנס בהפקת קבוצת “אנשים ומחשבים” נערך במלאת יובל שנים לעמותת PMI העולמית ועם מינויו של אורן שטיינברג לתפקיד נשיא העמותה החדש
הבוקר התקיים במתחם הכנסים LAGO בראשל”צ אירוע PMI19, הכנס ה-23 של העמותה לניהול פרויקטים בישראל. בכנס השנה, שהפיקה קבוצת אנשים ומחשבים במלאות יובל שנים לעמותת PMI העולמית, השתתפו כאלף בכירים ומנהלי פרויקטים מכלל המגזרים במשק, לרבות ממגזר התעופה והתחבורה, מהנדסי תעשיה וניהול, כלכלנים, אנשי מערכת הביטחון ועוד.
משה יונה, סגן נשיא לכספים ויו”ר POY חילק את פרסי פרויקט השנה Project of The Year 2019 לפרויקטים המצטיינים. לדבריו, “על פי התיאוריה, פרויקט מצליח הוא זה שעומד בלוח הזמנים, בתכולה ובתקציב, שבוצע באיכות ולשביעות רצון בעלי העניין. ואולם, המדד להצלחה של הפרויקט הוא מורכב. עבור אנשי שיווק ומכירות המדד יהיה פרויקט שמביא את הפרויקט הבא. המהנדסים יחפשו שתוצר הפרויקט יעבוד היטב. אנשי שירות הלקוחות יחפשו את שביעות רצון הלקוח כמדד. אנשי POY חיפשו את השילוב והשקלול של הפרמטרים הללו”.
פרויקט השנה, הוסיף יונה, הוא ‘מוסד’ שצובר תאוצה ומשתבח משנה לשנה. בורכנו השנה בכמות, באיכות ומגוון רחב של פרויקטים. לכן, תהליך בחינת הפרויקטים והזוכים השנה היה מאתגר ביותר. “גלל השוני בין הפרויקטים מהיבטים שונים, הרחבנו השנה את המסלולים לבחירת פרויקט השנה, וביניהם מסלול ביטחון, תשתיות לאומיות, מתודולוגיה, טכנולוגיה וכיו”ב”. בהתייחסות למטרות תחרות פרויקט השנה, אמר יונה “מטרת התחרות לעודד מנהלי פרויקטים לעבוד על פי מתודולוגיה סדורה של PMI, ה-PMBOK כי כך ניתן להשיג הישגים טובים יותר; להביא למצוינות בתהליך ניהול הפרויקטים ובתוצאות; להביא לשביעות רצון כל בעלי העניין, ובראש ובראשונה ללקוח וליזם”.
כאמור, במסלול חדשנות ותרומה לקהילה, על שילוב של חדשנות יחד עם תרומה רבת ערך לקהילה ולפרט, זכה הפרויקט של קופ”ח מאוחדת – רפואה היברידית. את הפרס עלו לקבל ד”ר דוד מוסינזון, סמנכ”ל רפואה קופ”ח מאוחדת וחנה שילדר, ראש מטה חטיבת הרפואה בקופ”ח מאוחדת.
שילדר אמרה עם קבלת הפרס: “מימשנו את חזון הרפואה ההיברידית, כזו המשלבת את הרפואה המסורתית עם זו החדשנית, הדיגיטלית, ויצרנו רפואה שאינה מסתיימת ביציאה מהמרפאה, ואשר בה הזירה הביתית הופכת לחלק מזירת הטיפול בקהילה. בעזרת הזרקת דיגיטל וחדשנות, יצרנו את ההיברידיות של העולם החדש”. עוד הוסיפה שילדר, “רפואה היברידית מרחיבה את הנגשת השירות ללקוחות. אם עד לא מזמן הכרנו את הביקור במרפאה פיסית, הרי שלפני שנה וחצי חנכנו את שירות “פניה מקוונת לרופא שלי”.
מאז היו לנו כבר 1.2 מיליון פניות מקוונות שכאלה, שהיוו 10% מכלל הביקורים והפחיתו את העומס על המרפאות. כעת, הוספנו יכולת לביקור דיגיטלי, בשילוב עם טכנולוגיות טלה-רפואה שפותחה על ידי American Well מבוסטון ארה”ב, הוספנו חיישנים למערכות חכמות לניטור רפואי מהבית – שמשדרים לרופא. בצד הרופא, הכנסנו לו מערכות מבוססות בינה מלאכותית של ווטסון של יבמ, המסייעות לו בקבלת החלטות מושכלות”.
המניעים לפרויקט הרפואה ההיברידית, ציינה שילדר, “היו כמה: הנגשת הרפואה לכלל המטופלים באמצעות דיגיטל; צמצום הפער בין הפריפריה והמרכז בהיבט רמת והיקף השירות הניתן; צמצום אי השוויון בבריאות; התאמה לעידן של הדור החדש של המטופלים הצעירים, המדבר באופן מקוון; רצון לדבר רפואה חדשה – בלא ויתור על איכות הרפואה; הידוק הקשר עם הרופא המכיר את המטופל וכך הוא יכול לזמן את המטופל למרפאה אחרי שראה אותו בערוץ המקוון; זימון המטופל למעקב דיגיטלי; צמצום חשיפה למחלות; הפחתת העומס; הוספת עניין לרפאים האוהבים טכנולוגיה”.
לדבריה, “הפרויקט היה מגה פרויקט, לנהל אותו היה אחד הדברים הכי מאתגרים שהיו לי בהובלה ודחיפה של הנהלת הקופה, ובשותפות עם אגף מערכות מידע. הקמנו נבחרת רופאים שליוו את הפרויקט; הכשרנו את הלבבות בגיוס רופאים: בכל כנס הקמנו מתחם דיגיטלי, שהיה מאויש בצוות הפרויקט. כך, הרופאים התנסו במערכת; הקמנו בית ספר לרפואה היברידית, כי בלימודי הרפואה עדיין לא מלמדים איך מבצעים ביקורים דיגיטליים; לימדנו מיומנויות תקשורת, וטיפלנו בהיבט של ניהול סיכונים; בנינו ‘שרשרת חיול’ שקופה לרופאים המצטרפים לרפואה המקוונת”.
“רפואה היברידית משנה את האופן המסורתי בו ניתנים שירותי הרפואה בקהילה”, סיכמה שילדר, “זוהי רפואה מבוססת עובדות. יצרנו מודל חדשני, ראשון מסוגו בעולם, לקשר רופא-מטופל. אנו הראשונים בארץ המציעים ביקור דיגיטלי, המיושם בכל מקום בארץ ובעולם, כשהמטופל מרותק למיטתו, כשהילד חולה, כשנדרשת פגישת מעקב.
המערכת מאפשרת עבודה מלאה בגיליון הרפואי של המטופל. הבאנו כבר להפחתת העומס בביקורים הפיסיים ב-10%, צמצמנו את החשיפה למחלות מדבקות. המודל שלנו יתפוס בארץ ובעולם. יצרנו חדשנות משבשת בעולם הרפואה: אין לנו ספק כי עולם הרפואה ההיברידית ישדרג את העולם הרפואה המסורתית שניתנה עד היום”.