ביום חמישי האחרון התקיימה סדנה של מרכז חושן בביה”ח וולפסון בנושא “אתגרי המפגש של טרנסג’נדר עם מערכת הבריאות”. ד”ר ענת אנגל, מנכ”לית וולפסון: “אני רואה בסדנה הזו צעד חשוב ומבורך בקידום החברה שלנו לקבלת קהילת הטרנסג’נדרים באופן שוויוני ומכבד כפי שראוי וחובה להיות בכל מערכי הבריאות בישראל ובעולם”
בסדנה השתתפו 25 עובדות סוציאליות, אחיות ורופאים מהצוות המקצועי של וולפסון ושמעו עדות אישית מהטרנסג’נדרית נינה הלוי, שסיפרה על הרתיעה של רבים מבני הקהילה שמעדיפים שלא להגיע לטיפול רפואי מתוך חשש כי הן ייתקלו בטיפול לא הולם ולא מכבד.
ענת כהן אבואב ואסתר שלום, אחיות אחראיות מהמרכז הרפואי וולפסון, ערכו מחקר על בדיקת עמודות ידע ומודעות של אחיות בטיפול נגיש ומכבד לאוכלוסיית הטרנסגנ’דרים.
ענת כהן: “מחקרים שנעשו בעולם מצביעים על כך שאנשים השייכים לקהילת הלהט”ב חווים אפליה בתחום הבריאות מצד ספקי הבריאות, כולל אחיות, אפליה המשפיעה על חייהם ביום יום ומובילה בין היתר לשכיחות גבוהה של דיכאון ביחס לשאר האוכלוסייה.
אבל בעוד היחס להומואים ולסביות נמצא במגמת שיפור בשנים האחרונות, הקהילה הטרנסית עדיין נשארה מוחלשת משמעותית ביחס לקהילות האחרות.
לחולים טרנסג’נדרים יש גם צרכים ייחודיים בתחום הבריאות בשל סיבות שונות כמו טיפולים הורמונליים.
אחד ההסברים האפשריים לקיומן של עמדות שליליות כלפי אוכלוסיית הטרנסג’נדרים נעוץ בחוסר ההכשרה נכונה על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות.
הסדנה שהעברנו היום עסקה בין היתר בחשיבות השימוש בכינויים המועדפים של המטופל, השם בו בחר, לפי הזהות המגדרית תוך התייחסות כמובן לאנטומיה העכשווית עוד…”