ההחלטה לעבור ניתוח הגדלת חזה היא החלטה אמיצה שנשים רבות מחליטות לקחת, על מנת להעלות את הביטחון העצמי שלהן וליהנות משדיים אסתטיים ויפים המשפיעים על ההרגשה הכללית באופן משמעותי. מה צריך לדעת לקראת הניתוח?
מהן הסיבות הנפוצות להחלטה לעבור ניתוח הגדלת חזה?
הרפואה הפלסטית מאפשרת לנשים רבות לשפר את רמת החיים ולהעלות את הביטחון העצמי שלהן בצורה משמעותית, במיוחד אם ישנם פגמים שונים איתן הן לא מרגישות בנוח ומנסות להסתיר זאת בדרכים שונות. ניתוח להגדלת חזה הוא בין הניתוחים הנפוצים והפופולריים ביותר בארץ ובעולם, והניתוח עצמו, כולל ההתאוששות ממנו, הם מהירים. הסיבה המרכזית אצל נשים רבות המעוניינות לעבור את הניתוח היא תחושת אי נוחות עם החזה שלהן, מה שיכול להשפיע עליהן בסוגיות חברתיות שונות. מספר סיבות נפוצות להגדלת חזה:
- מצבים בהם החזה קטן בצורה משמעותית
- מצבים בהם ישנה אי-סימטריה בין השדיים
- נשים שרזו באופן דרסטי, ומעוניינות לשפר את האסתטיקה של השד
- נשים עם שדיים ״נפולים״
פגישת הייעוץ עם הרופא לפני הניתוח – מה צריך לדעת?
כל ניתוח להגדלת חזה הוא אינדיבידואלי – זאת אומרת, נערך באופן אישי לצרכי המטופלת, ולמבנה הגוף שלה. בשלב הראשון לפני הניתוח עורכים פגישת ייעוץ עם הרופא המטפל, בה משוחחים באופן מעמיק על הגורמים השונים שמפריעים למטופלת, מה היא מעוניינת לשפר ומה הציפיות שלה מהניתוח. במהלך פגישת הייעוץ יוכל הרופא לתת פרטים לגבי צורת השתל המתאים לפי רוחב השד והמבנה שלו ,ולהמליץ על גודל שתל הסיליקון שמומלץ להשתמש בו (בהתאם לרצון המטופלת) על מנת שיתקבל מראה טבעי ככל האפשר לאחר הניתוח. בפגישה מומלץ לשאול שאלות רלוונטיות לתהליך הניתוח והשתלים על מנת להבין לעומק את תהליך הניתוח והשלכותיו.
איך מתבצע ניתוח להגדלת חזה?
לפני הניתוח ייערכו בדיקות רפואיות מקיפות למטופלת, כמו בדיקות דם שונות, תפקודי קרישה, בדיקות לב ועוד – על מנת לקבל תמונה על מצבה הבריאותי ולגלות האם ישנם סיכונים שונים לביצוע הניתוח. בהמשך יוסבר לה תהליך הניתוח עצמו, כמו הסבר על ההרדמה הכללית ועל הנהלים שיש לבצע לפני כן.
משך הניתוח הוא פרטני גם כן – ומתבצע אצל כל אישה בהתאם למבנה השד ומבנה הגוף שלה. הכנסת השתלים נעשית על ידי חיתוך – בקפל התת שדי, סביב העטרה או בבית השחי. לכל שיטת חיתוך יש את היתרונות שלה, והרופא מחליט איזה חיתוך לעשות בהתאם לרקמת העור שנמצאת מתחת לשתל. מעבר לכך, בהתאם למבנה השד, מחליט הרופא אם להכניס את השתל מעל או מתחת למעטפת השריר.
האם יש סיכונים שונים בניתוח להגדלת חזה?
החשש מניתוח להגדלת חזה אצל נשים רבות הוא מובן. ישנן חששות מצלקות, ממראה לא טבעי של השדיים, תזוזות של השתלים ועוד. חשוב לדעת שכיום ניתוחים להגדלת חזה נחשבים לבטוחים מאוד, במידה ומבצעים את הניתוח אצל רופא מומחה ובעל ניסיון בקליניקה מורשית. עם זאת, כמו בכל ניתוח ייתכנו דימומים, זיהומים שונים, או אובדן תחושה בשד – אך במידה ונערכו בדיקות רפואיות מקיפות לפני הניתוח עצמו, מצטמצמים הסיכונים למצבים כאלו, וכמובן שיש להישמע היטב להוראות הרופא לאחר הניתוח.
חשוב לציין כי החומר של שתלי הסיליקון השונים אינו מסוכן, ושהניתוח אינו פוגע ביכולת להניק וגם אין חשש להניק לאחר הניתוח. משך הזמן בו השתלים מחזיקים מעמד הוא למשך שנים רבות, אך לפי המלצות עדכניות של ה – FDA, מומלץ להחליף את השתל לאחר עשר שנים.