המכון האונקולגי בלניאדו מצטרף למרכזים רפואיים רבים בארץ ובעולם – המכון ישתתף במחקר אפקטיביות תרופת CPI-613 על מחלת סרטן לבלב גרורתי
המכון האונקולוגי בלניאדו, בראשותו של ד”ר ניל פרידמן, יצטרף לקבוצת מרכזים רפואיים בישראל ובעולם, שיחקרו את אפקטיביות תרופה חדשה הנקראת CPI-613, בשילוב עם תרופות כימותרפיות, על חולים הסובלים מסרטן לבלב גרורתי.
מנתוני משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן עולה כי מדי שנה מתגלים בישראל כ – 900 חולים חדשים עם סרטן הלבלב והוא נחשב כאחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר, הן אצל גברים והן אצל נשים, כ-75% מחולי סרטן הלבלב הינם מעל גיל 65. המחקר הקליני, שביצועו התחיל לאחרונה במכון האונקולוגי בלניאדו, אושר לביצוע ע”י הגורמים המוסמכים לכך ב-FDA וכן ע”י הגורמים המוסמכים במשרד הבריאות, המחקר מופיע גם במאגר הניסויים הקליניים הבינלאומי.
במהלך השלב הראשון של המחקר, שהתקיים בצפון קרוליינה בארה”ב קיבלו 20 מטופלים הסובלים מסרטן לבלב גרורתי את תרופת המחקר יחד עם כימותרפיה מקובלת ונרשמו תוצאות חיוביות. לאור זאת, אישר ה-FDA להתקדם לשלב הבא במחקר (פאזה 3).
במהלך השלב המתקדם במחקר יחולקו החולים באופן רנדומלי לשתי קבוצות : 50% מהחולים יקבלו את התרופה החדשה יחד עם תרופה כימותרפית הנקראת FOLFIRINOX, ו-50% מהחולים יקבלו אך ורק את התרופה הכימותרפית ללא התרופה החדשה, על מנת לבדוק את איכות התוצאות שהתקבלו. השלב הבא במחקר ימשך על פני שלוש שנים ויסתיים בשנת 2022.
“לאחר שקיבלנו את כל האישורים הנדרשים לביצוע המחקר במדינת ישראל ע”י הגורמים המוסמכים, אנו יוצאים לדרך. סרטן הלבלב הגרורתי הינו מחלה קשה מאד וכל התקדמות באיתור מענה קליני הינה חשובה ובעלת השפעה דרמטית”. ציין ד”ר ניל פרידמן, מנהל המכון האונקולוגי.
מר נדב חן, מנכ”ל לניאדו הוסיף כי “המחקר הקליני הינו חלק אינטגרלי מהפעילות שלנו, אנו עוסקים בכך מדי יום, במחקרים קליניים מגוונים. ביצוע המחקר במכון האונקולגי בלניאדו הינו בעל ערך משמעותי עבור הצוות והמטופלים”.