בשנה האחרונה פקדה אותנו מגפה עולמית אשר היכתה גלים ברחבי העולם, איתה גם נעצרו תעשיות שלמות ומסחר הבורסה נעצרו כמעט לגמרי ואיתם לא מעט עובדים שהחלו לעבוד מהבית.
יחד עם מגפת הקורונה שנעצרה מעט, אנו עדים למשבר האקלים שאינו ממהר לעצר ונראה כי אינו מושפע כלל מעצירה מוחלטת של לא מעט מהתעשייה. רק בשנת 2020 חוו לא מעט מדינות ברחבי העולם גלי חום היסטוריים, במדינות כמו צפון אמריקה שאינן רגילות לחום, נרשמו טמפרטורות חדשות ואיתם גלי מתים ונפגעים רבים מהחום. כמו זה נראה כיום משבר האקלים כאן בכדי להשאר איתנו ונראה שגם עצירה זמנית, כמו זו שהייתה בתקופת הקורונה לא הצליחה למזער את נזקי משבר האקלים.
ארה”ב וצפון אמריקה
חודש מאי הגיע אל מדינות ארה”ב וצפון אמריקה וחלקן הגדול חיכה לצאת ולהתאוורר ממגפת הקורונה שהכריחה רבים מאיתנו לבלות לא מעט זמן בבית, אך עם בואו של האביב ומשב רוח מרענן, קיבלו תושבי קנדה וארהב גלי חום שעוד לא הכירו. חשוב רק ציין כי מדינות אלו אינן רגילות לגלי חום מסוג זה, מה שהביא ללא מעט בתים באזור להפוך לחמים במיוחד עם קרוב לחמישים מעלות! במדינת קנדה נרשמו קרוב ל130 מתים מגלי החום הקשים, ויחד איתם נפתחו במדינות וושינגטון ואורגון אזורי קירור לתושבים ומצד שני נסגרו לא מעט בתי ספר אשר לא יכולים לספק קירור לתלמידים ואפילו מרכזי חיסונים לקורונה.
משבר עולמי
משבר האקלים פוגע לא רק בבתי הספר וגורם לתמותה עודפת במדינות שנחשבות קרות, אלא גם פוגע בתשתיות כאשר בפורטלנד וסיאטל נפגעו תשתיות רבות של כבישים, מסילות ברזל ומדרכות. אך הוא אינו עוצר באותן מדינות קרות שבצפון אמריקה, אלא גם בפקיסטן מורגש משבר האקלים כאשר המעליות טיפסו בחודשי מאי עד ל52 מעלות. מדענים רבים מתריעים כבר שנים על התחממות גלובלית והצורך למתן את פליטת גזי החממה, שרק בשנת 2019-2020 בישרו על 410 מיליון חלקים שחדרו את שכבת האוזון ובשנת 2021 המגמה עוד אמורה להמשיך ולגדול. אך לא רק גזי חממה אמור להיות סממן מדאיג עבורנו, מכיוון שעוד פרמטרים כמו הטמפרטורות בסיביר נמצאות במגמת עליה או הקרחונים באזור הארקטי שנמסים וסופגים את שאר החום שפוקד את הכדור. אלו הופכים למשפיעים לא רק על מדינות ארצות הברית וצפון אמריקה, אלא גם על יבשת אסיה ואפריקה שסובלות משטפונות שפקדו אותם בשנה האחרונה.