פשיטת רגל – הקושי לייצר איזון בין ההוצאות לבין ההכנסות, לצד שוק אשראי מורכב שמאפיין את חיי הכלכלה המודרניים במדינת ישראל לצד הרגלי צריכה מעבר ליכולת, יוצרים אתגר וסיכון בקרב אזרחים רבים. התוצאה היא חוסר יכולת לעמוד בהחזרי התשלומים אשר לאורך זמן מובילה למצב של חדלות פירעון.
זה הוא הליך שמתנהל אל מול הוצאה לפועל או בית המשפט, בהתאם לגובה החובות שלכם, והוא מחייב מבחן לקביעת התנאים להליך. חדלות הפירעון אינה פעולת ענישה אלא פעולת שיקום של היחיד שכל מטרתה היא להחזיר את החייב לאיזון כלכלי וליצור הרגלי חיים כלכליים בריאים ונכונים הרבה יותר. בדיוק מהסיבה הזו, חשוב לדעת האם אתם חדלי פירעון ומה המשמעות של גובה החוב בעזרתו המקצועית של עורך דין לחדלות פירעון.
מבחן הכנסות לצד יכולות תזרים
הבדיקה של חדלות פירעון מתבססת על שני עקרונות מרכזיים שמשלימים זה את זה. מצד אחד, צריך להבין מהו גובה החוב שלכם על מנת לקבוע לאיזה מסלול של חדלות פירעון אתם צריכים לגשת. הליך להסדרת חובות אשר גובהם אינה עולה על סך של כ- 150,000 שקלים מתנהל אצל רשם ההוצאה לפועל, הליך להסדרת חובות מעל לסכום זה, מתנהל בבית משפט שלום. במקביל, לאורך ההליך, בוחנים את פוטנציאל ההשתכרות של החייב כדי למקסם את ההכנסות שלו ולהגדיל את שיעור החוב שישולם לנושים וזאת תוך שמירה על איזון ויציבות כלכלית לאורך ההליך וגם אחריו. משום כך, כל אלמנט פיננסי בחיים שלכם נבחן בקפידה, לפני שמתקבלות החלטות ואתם מקבלים צו שיקום כלכלי.
שיתוף הפעולה הוא המפתח
חשוב להבין שעל מנת שתוכלו לסיים את הליך חדלות הפירעון ולקבל צו הפטר, אתם נדרשים לשתף פעולה לאורך כל הדרך. חייב אשר בוחר לשתף פעולה ולהתנהל בתום לב ובשקיפות, יכול לקבל הקלות בתנאי ההליך שלו ואפילו לקבל צו הפטר במועד מוקדם יותר ממה שסוכם בצו השיקום הכלכלי. ההצעה והליווי של עורך דין חדלות פירעון יאפשרו לכם להציג את המידע כמו שהוא ולקבל את התנאים הנכונים והמתאימים ביותר לצרכים שלכם בהליך חדלות פירעון.
המאמר בחסות חדשות bignews