בדיון מיוחד שהתקיים בועדת הבריאות בכנסת בנושא רשלנות רפואית הודיעה יו”ר הועדה חה”כ עידית סילמן כי בכוונתה לבחון צעדים להעברת הועדה הבודקת מקרים של רשלנות רפואית ממשרד הבריאות והעברתה למשרד המשפטים. הסיבה לכך היא עדויות רבות של משפחות ומטופלים שחוו רשלנות רפואית ומדווחים על תחושות של טיוח וציפוף שורות בתהליכי הבדיקה.
חה”כ עידית סילמן: “צמצום מקרים של רשלנות רפואית הוא דבר מוסרי ממדרגה ראשונה והצעד הראשון לצמצום התופעה היא באכיפה נכונה ובטיפול ללא דופי במקרים מצערים על מנת לצרוב בתודעת הצוותים את האחריות האדירה שיש להם בידיים בכל פעם שנפגשים עם מטופל ששם את חייו בידיהם”.
במהלך הדיון בועדת הבריאות הושמעו עדויות של הורים לילדים שחייהם התהפכו בעקבות מקרים של רשלנות רפואית קשה ודרשו באופן מיידי להעניק תקציב משמעותי לטיפול ומניעת רשלנות רפואית.
“במשרד הבריאות מושקע סכום מגוחך של 700,000 ש”ח, בעוד רק בבתי החולים הציבוריים משולמים מקופת המדינה והאזרחים למעלה מ250 מיליוני שקלים כפיצויים מידי שנה. חכמי חלם לא היו עושים זאת טוב יותר” סיפר בועדה עמיעד טאוב מייסד עמותת ‘אופק חזרה לחיים’: “ההערכות של משרד הבריאות הן כי בין 8000-10000 אזרחים נפגעים מדי שנה מרשלנות רפואית. עם זאת, כפי שפרסמנו בעבר, משרד הבריאות לא השיב לבקשת מידע עפ”י חוק חופש המידע”.
במהלך הדיון ביקשה חה”כ סילמן ממשפחות הנפגעים להקים פורום שיאגד את המטופלים שנפגעו מרשלנות רפואית על מנת להגדיל את החשיפה לנושא לקראת דיוני ההמשך בנושא בועדה.