רפואה נחשבת כבר שנים רבות לאחד מהמקצועות האקדמיים הקשים ביותר ללמידה וממוקמת בטופ של המקצועות המבוקשים ביותר. מקצוע הרפואה הוא סטטוס קוו של הצלחה והישגיות והשתלבות בלימודי רפואה מסיבים גאווה רבה להורים של הסטודנט. מקצוע הרפואה מורכב מסוגי התמחויות רבים ומגוונים אשר יתאימו לסוגים שונים של רופאים בכיווני קרירה משתנים.
עבודה כרופא
לאחר המסלול הארוך של לימודי הרפואה אשר אורך כ-7 שנים מתחילה תקופת ההתמחות. ההתמחות היא עבודה בפועל במשמרות בבתי חולים כולל לילות סופי שבוע וחגים. ישנן גם התמחויות התואמות להתמחות הרופא וכוללות עבודה ברפואת משפחה או רפואה תעסוקתית.
לאחר סיום תקופת ההתמחות הרופא יכול להתחיל לעבוד באופן עצמאי.
סגנון ואופי העבודה משתנה מרופא לרופא ומאוד תלוי בתחום ההתמחות שלו. ישנן התמחויות יוקרתיות יותר כגון פלסטיקה, נשים, אורטופדיה והתמחויות אשר נחשבות לקשות ומורכבות ברמה הרגשית כגון רפואת ילדים או אונקולוגיה העוסקת בטיפול בחולי סרטן.
מסלול לימודי הרפואה
לימודי הרפואה על כל סוגי ההתמחויות השונים, מעניקים לסטודנט ידע רב ומעמיק בכל הקשור למערכות השונות בגוף האדם, אופן פעולתן ומבניהן וכל הסובב את עולם המחלות והפציעות השונות, סיבותיהן ואופן הטיפול בהן.
במהלך לימודי הרפואה יצטרכו הסטודנטים להתעמק במחקרים רפואיים רבים, ללמוד את היסטוריית הרפואה לפרטים לשנן מרכיבים רבים בביולוגיה והפיזיולוגיה של האדם ולחקור את סוגי הטיפול השונים אשר מקובלים ברפואה הקונבנציונלית כיום ובעבר. בנוסף, הלימודים פותחים בפני הסטודנטים היכרות עם פיתוחים ושינויים מודרניים בעולם הרפואה, בדגש על רפואה דיגיטלית ורובוטית ורפואה מותאמת אישית.
משך לימודי רפואה
לימודי רפואה מתחלקים לשני מסלולים- מסלול שש שנתי ומסלול ארבע שנתי (הסבה לרפואה) המיועד לבוגרי תואר אקדמי. מסלול שש שנתי מורכב משלוש שנים ראשונות למקצועות קדם קליניים, שלוש שנים של לימודים קליניים ושנה של ביצוע סטאז’ בבית חולים.
במסלול ההסבה לרפואה אשר אורך ארבע שנים, השנתיים הראשונות מיועדות ללימודים קדם קליניים ולאחר מכן שנתיים של לימודים קליניים ואז שנה אחת של סטאז’.
תנאי קבלה ללימודי רפואה
כידוע, לימודי רפואה הינם מבין המקצועות האקדמיים בהם תנאי הקבלה הם הקשים ביותר בהשוואה למקצועות אחרים ועל מנת להתקבל ללימודי הרפאה יש צורך בציונים גבוהים מאוד במבחן הפסיכומטרי (בחלק מהמוסדות נדרש הסטודנט להציג ציון של 20 ובחלק מהם אף ציון של 750 לפחות) וגם ממוצע גבוה בתעודת הבגרות ולאחר מכן יש לעבור מבחני מיון מסור מו”ר ומרק”ם וימי הערכה שבסופם ניתן להתקבל למסלול לימודי רפואה.
בישראל קיימים שישה בתי ספר לרפואה: באוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון, אוניברסיטת בר איתן ואוניברסיטת אריאל. מכיוון שלמוסדות אלה מאוד קשה להתקבל ומספר ההקצאות מוגבל, סטודנטים רבים בוחרים לקים את לימודי הרפואה שלהם באוניברסיטאות מעבר לים, בעיקר באירופה.