בתור התחלה נציין את העובדה כי דום נשימה במהלך השינה היא תופעה אשר מתאפיינת בהפסקת נשימה באופן שיטתי וחוזר בעת השינה, בזמן שהפסקת נשימה עלולה להימשך מעל ל-10 שניות, ואף בחלק לא קטן מהמקרים היא עשוייה להימשך אף דקה וכן, ברוב המוחלט של המקרים התופעה מגיעה בליווי נחירות. חשוב לציין כי מדובר בתופעה מסוכנת, תופעה אשר מונה כ-5% מסך האוכלוסייה במדינה אשר לוקים בה.
תופעה זו אשר נחשבת לגורם מסכן במיוחד לאור העובדה כי התסמונת עשויה לגרום להתפתחות של שתי מחלות מסוכנות: לחץ דם גבוהה ושבץ מוחי. כמו גם, התופעה עשויה לגרום לעייפות קיצונית במהלך שעות היום, עצבנות יתר, פגיעה בזיכרון, דיכאון וכן הלאה. יתרה מכך, ניתן לומר כי התופעה עשויה לגרום לפציעות אשר נגרמים כתוצאה מהעייפות הגבוהה וכן, תגביר את הסיכון לתאונות עבודה ותאונות דרכים.
דום נשימה חסימתי
מדובר למעשה באחת התופעות היותר נפוצות, תופעה אשר נגמרת בעקבות חסימה בדרכי הנשימה ולכן, נמנע האוויר מהגעה אל הריאות וכך למעשה, נוצר אפקט החניקה. כמו כן, התופעה למעשה גורמת לפגיעה ישיר בכמות החמצן המוזרמת לדם וכך למעשה, המוח מגיב לבעיה ובעקבות זאת נוצרת תופעה אשר נקראת מיקור יקיצה, תופעה שכל מטרתה הוא להחזיר את מתח השרירים האידיאלי במטרה להעניק לאוויר מעבר יעיל אל חלל הריאות. מיותר לציין כי בעת בה מדובר על אדם אשר סובל מאותה תופעה, עשוי אף לסבול מעשרות יקיצות בעת השינה ולכן, קמים בבוקר עם תחושת עייפות מוגברת, כאבי ראש וכדומה, אשר עשויים להוות סיכון במהלך היום יום. במטרה לבצע אבחון של דומה נשימה במהלך השינה, הדרישה תהיה להגיע אל רופא מומחה בתחום.
טיפול בדום נשימה במהלך השנים
בעת בה אנו מדברים על טיפול בדום נשימה בשינה, אפשר לומר כי בתום האבחון המקצועי אשר כולל בתוכו גם בדיקה מקיפה במעבדת שינה, יוכל הרופא המקצועי להמליץ על טיפול בדום נשימה, טיפול כזה שיענה על כלל הצרכים האישיים של המטופל על הצד הטוב והמתאים ביותר עבור מצבו הרפואי של המטופל. נוסף על האמור, אפשר לומד כי יחד עם חלוף השנים האחרונות עדיין לא נמצא טיפול תרופתי יעיל שיפתור באופן אקטיבי את הבעיה שכן, בהתאם למצב הגופני אליו נתון המטופל – עשוי הרופא להמליץ על מגוון רחב של דרכי טיפול כדוגמת שינוי תזונתי, הימנעות מעישון ומאלכוהול, הפסקה תרופות מסוימות וכן הלאה. ניתן לומר באופן חד משמעי כי הטיפול היעיל והאפקטיבי ביותר כיום, עבור כל אותם אנשים אשר סובלים מדום שינה במהלך השינה הוא בעזרת מכשיר סיפאפ, מכשיר אשר נבדק במחקרים רבים בנושא והוכיח את עצמו פעם אחר פעם בגל הנוגע לטיפול בדום נשימה בשינה.