אימוני כושר הפכו להיות נפוצים יותר ויותר, גם בארץ אימוני כושר כמו יוגה, פילאטיס, זומבה או קרוספיט הפכו לשגרה של מאות אלפי ישראלים, אבל התחום של אימוני מובמנט נכנס למודעות רק בשנים האחרונות. הסיבה לכך היא המורכבות והשוני שיש לסוג אימונים אלו לעומת כושר גופני אשר מתמקד בנושאים חומריים כמו אסטטיקה, משקל ונראות כללית.
מובמנט זה לא כושר גופני
שלא כמו שיעורי התעמלות “רגילים” שמתמקדים במימד הפיזי בלבד, כמו כמה קלוריות שורפים, או כמה מסת שריר בונים, התרגול באימוני מובמנט עוזר לנו להתחבר לצד החייתי שלנו, ועוזר לנו להבין את הקשר האבולוציוני שנמשך מבעלי חיים ועד לאדם המודרני. את אותו קשר מציינים גם בלימודי יוגה, פלדנקרייז, או מיינדפולנס.
מובמנט זה חיבור גופני עמוק
היכולת של ייצור תנועה בכל הגוף יחד או באזור מבודד דורשת יכולת הבנה תנועתית והבנה גבוהה של הגוף. ההסתכלות אינה גסה ולמעשה יורדת לרמת המיקרו, לכן נקראת גם מיקרו-מובמנט, תנועה מאוד מדוייקת ומכוונת שמטרתה היא יעילות תנועתית ושקט תודעתי. החיבור הגופני מאפשר להבין תחושות פיזיות לעומק גם מעבר לזמן של השיעור, כך המתרגל מרוויח לא רק שיפור ברמה האסטטיטת אלה גם שיפור ברמה הנפשית.
אימוני מובמנט במשרד ובמהלך יום העבודה
הפשטות באימוני מובמנט הוא חלק מהותי והוא מאפשר להתאמן לבד או בקבוצה בכל מקום שיש רצפה. לרוב אפילו מומלץ להתאמן בחוץ תחת כיפת השמיים, על הדשא או על החול, במקומות שניתן יותר להרגיש את החיבור לטבע. לכן גם במהלך שעות העבודה ניתן ומומלץ להכניס אימון תנועתי קצר, במיוחד לאלו שיושבים שעות ארוכות עם מעט תנועה. האימונים יכולים להיות בעצימות משתנה וגם תרגול קל עוזר מאוד במהלך שגרת יום עבודה.
אין תלות במכשירי כושר
בגלל שהאימונים עצמם מחברים אותנו לחלקים קדמוניים בנו, אין באמת צורך בציוד מתוחכם, לבוש עתידני או מכשור שמתאים לתחנת חלל. תמיד ניתן להעזר במכשור, אך במהות נרצה כמה שפחות לייצר תלות בעזרים חיצוניים, ולהתחבר לגרסה הטבעית שלנו. התרגול עצמו כולל אלמנטים מורכבים כמו תרגילים הדורשים מוביליטי וגמישות, תרגילים הדורשים קאורדינציה וכח כמו עמידת ידיים, ותרגילי מוטוריקה עדינה וזריזות. כל אלו יחד יוצרים מחסן כלים עשיר לתרגול ללא מכשירי כושר.
מקום למחקר ויצירתיות תנועתית בשיעורי מובמנט
שלא כמו שיעורי כושר סטנדרטיים, בשיעור מובמנט למתרגל יש מקום של החלטה וביטוי עצמי, הוא לא צריך לחכות אף אחד אלא רק רואה הדגמות ובוחר פרשנות משלו לתנועה, גישה זו מבוססת על כך שכל גוף הוא מעט שונה וכל גוף יפרש תנועה באופן הנכון לו. זהו האלמנט של המחקר שכל אדם עושה בעצמו במהלך התרגול וכך המתרגל לומד ומפתח שפה תנועתית ייחודית משלו.
מובמנט בכל גיל
בגלל האופי הגמיש של תרגול בשיטת מובמנט, יש רמות שונות של קושי, ולכל מתאמן יש אפשרות למצוא גרסה או סוג של תרגיל שיתאים לרמת הקושי הנכונה עבורו, לכן ההתאמה יכולה להיות לכל גיל, החל מבני נוער ועד לגיל הזהב, כל אחד יכול למצוא את התנועה הטבעית שלו.