לניתוח השתלת חזה יש סיכונים וסיבוכים פוטנציאליים, כמו לכול הליך כירורגי אחר. הבנת כמה מהבעיות הפוטנציאליות הקשורות לשתלים בחזה תוכל לעזור לך לקבל החלטה מושכלת.
מהם הסיכונים בהשתלות חזה?
הסיכונים בניתוח הגדלת חזה עם שתלים, עשויות לכלול דימום, זיהום, קרע, תזוזה של השתל, התכווצות קופסית ועוד. במאמר זה נתמקד בכמה מהסיכונים הפוטנציאליים:
דימום
לפעמים נוצר דימום בחלל שמסביב לשתל. זה קורה בדרך כלל מיד לאחר הניתוח ולעתים עד שבועיים לאחריו. הדימום גורם לשד נפוח ומתוח. במקרה זה יהיה צורך לחזור לחדר הניתוח כדי לעצור ולהסיר את הדימום (המטומה). יתכן שתבלי לילה בבית החולים, אבל הדברים אמורים להסתדר עם הזמן ולא סביר שהמצב ישפיע לרעה על תוצאות הניתוח שלך. אגב, המטומה עשויה להגביר בהמשך את הסיכון להתכווצות קופסית.
התכווצות קופסית
הקופסית היא רקמת חיבור המתפתחת באופן טבעי סביב השתל, ומבודדת אותו מהגוף. התקשות של הקופסית היא תוצאה של ייצור עודף של רקמת חיבור הגורם להתעבות סביב השתל. לפעמים, השד הופך למוצק באופן לא רגיל ולקבל צורה עגולה. אבל הוא עשוי להיות גם רך. במקרה שזה קורה, עליכם לחזור למנתח כדי שיבדוק ויעריך את מצבכם. לפעמים יש צורך להסיר את הקופסית ולהחדיר שתל חדש, אבל זה לא מבטיח שרקמת הצלקת לא תחזור גם לאחר הניתוח השני.
זיהום
זיהום הוא סיבוך נדיר המתברר לרוב במהלך השבועיים-שלושה הראשונים לאחר הניתוח, כשהעניינים לא מסתדרים כמצופה. התסמינים הם שד נפוח ורך, לפעמים אדמומי ותתכן גם הפרשה מהחתכים. את עלול להרגיש לא טוב ולסבול מחום. אם זה קורה, המנתח יבדוק אותך. לפעמים הזיהום הוא קל וייעלם עם אנטיביוטיקה.
רוב הנשים שפיתחו זיהום שהתהווה סביב השתל, נאלצו לעבור הסרת שתל. כדי לקבל שתל חדש צריך להמתין עד שהשפעות הזיהום יחלפו (כ-6-3 חודשים).
אסימטריה
זה נורמלי שיש אסימטריה כלשהי בין השדיים. סימטריה מושלמת אינה מטרה בת השגה. אסימטריה יכולה להתבטא בשד או בפיטמה, והיא יכולה להתבטא בהבדלי גודל, צורה ומיקום בין שני השדיים. אסימטריה עשויה להיות בולטת יותר לאחר הניתוח.
כשאין סימטריה בגודל השדיים, ניתן להשתמש בשתל גדול יותר בשד הקטן יותר, אבל זה יטפל רק בהפרשי הנפח ולא באסימטריות אחרת כמו במיקום הפטמות.
לפעמים אסימטרי היא תוצאה של הניתוח עצמו, שנוצר כשהשתלים מתיישבים באופן שונה בכיסים. ייתכן שלא ניתן יהיה לתקן זאת.
צורת המחשוף
יש נשים עם מחשוף רחב באופן טבעי. כיוון שהשתלים ממוקמים מאחורי הפטמות, הם לא ישפרו מחשוף רחב. כאשר השתלים ממוקמים מתחת לשרירים, המחשוף יכול להיראות אפילו רחב יותר.
סימני מתיחה וורידים
לאחר ניתוח השתלת חזה, במיוחד אם השתלים הם גדולים, עשויים להתפתח סימני מתיחה. בנוסף, לפעמים הוורידים על פני שטח השד מתחילים לבלוט.
צניחת שדיים (Ptosis)
גם לאחר השתלת חזה השדיים יצנחו עם הזמן, וככול שהשתל גדול יותר וכבד יותר, כך השדיים יצנחו יותר. כאשר השדיים צונחים השתל יכול להתיישב מתחת לפטמה במקום מעליה.
שינויים בתחושת השדיים
רוב המטופלות ירגישו שינוי מסוים בתחושת השדיים לאחר ניתוח הגדלת חזה, כשהתסמינים השכיחים יותר הם רגישות יתר של הפטמות וחוסר תחושה.
רגישות יתר תסתדר בהדרגה עם הזמן, כשההחלמה יכולה לקחת עד 12 חודשים, אבל יש מטופלות שיחוו חוסר תחושה באופן קבוע.
הריון והנקה
שתלים לא מפריעים ליכולת ההנקה. יש עדויות המצביעות על ירידה בכמויות החלב שמייצרים שדיים עם שתלים. אין עדות לעלייה בתחלואת תינוקות של נשים עם שתלי סיליקון או ג׳ל בחזה. עם זאת, הריון והנקה עלולים להשפיע לרעה על צורתם של שדיים עם שתלים.