ועדת הכספים דנה במצבו הפיננסי של בית החולים רמב”ם בחיפה, שמתמודד עם גירעון של למעלה מ- 90 מיליון ₪, שגורם למצוקת אשפוז, למחסור בכוח אדם ומעלה את החשש מפני קריסה של בית החולים.
חברי הכנסת מיקי לוי (יש עתיד), עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת), איתן ברושי (המחנה הציוני) יזמו דיון בוועדת הכספים שעסק במצבו הכלכלי של בית החולים רמב”ם בחיפה. חברי הכנסת הביעו חשש, שמא בית החולים יקרוס ומאות אלפי אזרחי הצפון שנזקקים לשירותיו ייפגעו. בדיון הודיעו נציגי משרד הבריאות, כי בכוונתם להגיע לסיכומים תקציביים עם הנהלת בית החולים וכי יבדקו אם התקציב שנקבע לבית החולים מראש, היה תקציב ריאלי שהוא יכול לעמוד בו או שנדרש שינוי מכאן ולהבא.
ח”כ מיקי לוי (יש עתיד): “אנחנו בתחילת 2017 ובסה”כ חודש לאחר אישור תקציב המדינה וכבר עכשיו בית החולים רמב”ם לא עומד ביעדים.התרענו בדיוני התקציב האחרון שתקציב הבריאות קטן. כבר היום לא עומדים בתקנים, יש מחסור בכוח אדם ובמיטות אשפוז וניתוחים נדחים לכמה חודשים. אני קורא לשר האוצר, שבמקום להוריד 1% מע”מ שאף אחד לא הרגיש, צריך להקצות כספים קצת לבריאות, קצת לחינוך, וכד'”.
ח”כ עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת): “נדרשי 90 מיליון ₪ להצלתו של בית החולים. מדובר בכסף קטן ביחס לנזק שייגרם במקרה של קריסה של בית החולים. ברור שבית החולים מתוקצב בחסר ביחס להיקפי האוכלוסייה שהוא משרת”.
סגן מנהל בית החולים רמב”ם, ד”ר מיכאל הלברטל, אמר בדיון: “כהנהלת בית החולים, אנחנו מבינים שהמחויבות הראשונה שלנו היא לספק בריאות לאזרחי צפון מדינת ישראל ולא פחות להתנהלות כלכלית אחראית ומחושבת. אנחנו משרתים 2 מיליון איש. 50% מהמאושפזים באים מחוץ לחיפה. רמב”ם מקבל את כמות הטראומה הגדולה ביותר במדינת ישראל, רבע מהטראומה, חלק פצועים מאוד קשה. הנהלת בית החולים הנוכחית פועלת מ- 2006 להרחבת שירותי בית החולים בקצב מואץ”
הלברטל הסביר שחלק גדול מהגירעון הנוכחי הוא גירעון חשבונאי ובגלל דיווח על 13 חודש בשנת 2016. “ביעד ההכנסות אנחנו לא חורגים בשקל אחד. הסכמי השכר לא בידיים שלנו וזה הנתון. במקרה של הדסה עשו השוואה לבית חולים מקביל, רמב”ם, להתייעלות ולהתנהלות ראויה ותקינה. הבעיה הגדולה של בית החולים העומס העצום. בית החולים רמב”ם הוא הצפוף ביותר במדינה”.
יו”ר ועדת הכספים גפני שיבח את בית החולים ואמר: “בית החולים רמב”ם ראוי לכל שבח וחשוב לנו לשמור על רמת השירות שלו לטובת תושבי חיפה והצפון”. גפני שב והדגיש, כי “אנחנו לא חוששים שבית החולים ייסגר, אלא מכך שבעקבות הוויכוח החשבונאי על תקציב הקניות, תושבי חיפה יקבלו שירות פחות טוב ובכלל, פחות שירותים. יקצצו בתקציב שלהם והמשמעות שיקבלו שירות רפואי פחות טוב ולכן אני מבקש לדעת ממשרדי הבריאות והאוצר מה מתכוננים לעשות לגבי הגירעון הקיים. האם הם מתחייבים שלא תהיה ירידה באיכות הגבוהה של בית החולים?! מדובר בבית חולים שנותן שירות טוב לכל מטרופולין חיפה ומעבר לו, רפואה ברמה גבוהה. ועדת הכספים חרדה לעתיד התנהלות בית החולים בעקבות הגירעון ודורשים שלאחר הסיכום התקציבי שהמשרדים הודיעו שאליו יגיעו עד ה- 31.3.17, יחזרו לכאן לוועדה ב- 15.4.17 לדיווח על הסיכום שהושג”.
גפני בירך את חבר מועצת עיריית חיפה, מיכאל אלפר, שהגיע לדיון והביע מורת רוח רבה מכך שעיריית חיפה שהוזמנה לדיון בוועדה לא הגיעה לכאן ולא שלחה אף נציג מטעמה.