כך קוראת יו”ר הוועדה לביקורת המדינה קארין אלהרר. עמיעד טאוב, אביו של אופק: נילחם בפושעים בתואר דוקטור ובחלקים הנגועים במערכת – המגוננים על חבריהם.
לדברי יו”ר הוועדה, ח”כ קארין אלהרר (יש עתיד) “הנושא כאוב ועצוב כפליים, גם כי טעויות קורות, גם בהליכים רפואיים, וגם שהטעות לא נבדקה ולא נחקרה כראוי – כדי למנוע טרגדיות כאלו בעתיד. התחקיר שפורסם בעניין – מרתיח את הדם, חובה לבדוק האם הנהלים השתנו, ומקרים דומים לא יישנו”.
לדברי עמיעד טאוב, אביו של אופק, “רק שבוע לאחר הניתוח התגלה שהוא הונשם בפחמן דו-חמצני – במקום בחמצן, לאחר ששנה קודם אירע כמעט אסון כזה, ומרדים-בכיר פרסם אזהרה בנושא. “הדסה” עין כרם המשיכו בזיוף מסמכים וטיוח, שלושה דו”חות רפואיים שונים, ועד היום טרם הודה המרכז הרפואי “הדסה” בהנשמה בפחמן דו-חמצני. גם לאחר התקלה, לא סולק ברז ה CO2 מחדר הניתוח, לא ננקטו הליכים משמעתיים נגד המעורבים, והם אף לא הושעו מטיפול רפואי. אנו נילחם בפושעים בתואר דוקטור ובחלקים הנגועים במערכת הבריאות שבמקום לטפל בחולים – מגינים על חבריהם.
רמי טבריה, אביה של עדן, שלדבריו נפטרה בבית החולים, בגלל אחות שהתרשלה במעקב אחרי מצב החולים. האחות חזרה לעבוד בבית החולים, ומנהלת המחלקה ומנהל בית החולים, אף לא טופלו משמעתית.
ורד, בתו של התעשיין אלי הורוביץ, האשימה את סמנכ”ל משרד הבריאות בטיוח מות אביה, בניגוד לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, פרופ’ חיים הרשקו, שחקר את הפרשה וקבע ביולי 2012, כי היו כשלים חמורים מצד צוות בית החולים שטיפל בהורביץ. “אסור להסכים שמשרד הבריאות ימשיך לחקור את עצמו – אחרת, הטיוח יימשך שוב ושוב, וצדק לא ייעשה”.
שרת הבריאות לשעבר, יעל גרמן (יש עתיד) הודתה בקושי רב לטפל בנושא, באי-יכולתו של בכיר במשרד לחקור רופאים המוכרים לו ומיודדים אותו – ובהכרח להוציא את חקירות הרשלנות הרפואית מהמשרד.
ד”ר בעז לב, נציב קבילות הציבור במשרד, הודה כי “לב כולנו עם המשפחות. חלק מהמקרים הם פליליים והמשטרה מטפלת בהם. הפצנו הנחיות מחייבות בעניין ומעתה רק רופאים יהיו מנהלי חדרי ניתוח. בתי החולים עובדים בדיקה דקדקנית כדי לקבל תקנים בינלאומיים, ונהלים ברורים מחייבים דיווח של בית החולים למשרד,. לדבריו, השעיית רופא אפשרית רק בכפוף לשימוע, לזמן מוגבל, ובסכנת חיים ישירה ומידית. הוא הדגיש כי קיימים נהלים ברורים לתחקירים על אירועים חריגים, וקיים חיסיון לעדויות שם. פיראס חאיק, אחראי אירועים מיוחדים במשרד, הוסיף כי ביקורות שונות נערכות, ותוקפם נקבע ע”פ תוצאותיהם.
לדברי ח”כ בצלאל סמוטריץ’ (הבית היהודי) “כיוון שמדובר במערכת שפועלת בלחץ ובחיי אדם – היא חייבת להחמיר עם עצמה”. לדבריו, הנהלים של ועדות חקירה על רשלנות מעורפלים, הן אינן תלויות, יש להם לוחות-זמנים ברורים, הענקת חיסיון לרופאים ולאחיות כדי שיתאפשר להם לדבר גלויות, ולמסקנות הוועדה יהיה תוקף מחייב. עבדאללה אבו-מערוף (הרשימה המשותפת), רופא בעצמו, קרא “לא לערבב בין טעות לבין רשלנות”.