באירוע חגיגי במערך הקרדיולוגי בסורוקה, נחנכו בשבוע שעבר חדר צנתורי-לב חדש וארבעה מכשירי אקו מהמתקדמים בארץ ובעולם.
פרופ’ אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: “צוות המערך הקרדיולוגי המוביל בסורוקה, מציל חיים ומשפר את איכות חייהם של המטופלים בצורה משמעותית. בזכות הטכנולוגיות המתקדמות והחדשניות, ניתן בהחלט לדבר על מהפיכה במערך הקרדיולוגי בסורוקה, למען תושבי הנגב. מדובר בשדרוג משמעותי באחד מהמערכים החשובים ביותר של בית החולים. פרופ’ דודסון מוסיף: “זוהי הזדמנות לברך את מנהל המערך הקרדיולוגי ואת כל הצוות על עבודתם המסורה, על ההשקעה והאכפתיות כלפי מטופליהם. זהו מערך שנמצא על לוח ליבנו, תרתי משמע”.
פרופ’ דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: “המערך הקרדיולוגי בסורוקה זוכה היום בשדרוג חשוב ביותר בשתיים מהמעבדות המרכזיות שלנו. מעבדת הצנתורים זוכה לחדר פעולות חדש מהמשוכללים והמודרנים ביותר בעולם, ומעבדת האקו קיבלה ארבעה מכשירי אקו חדשים, גם הם מהטובים ביותר מסוגם בעולם. זוהי קפיצת דרך טכנלוגית גדולה וחשובה למערך הקרדיולוגי. אני בטוח שבהמשך לעבודה הקשה של הצוות המצוין שלנו נמשיך לתת את הטיפול המקסימלי לתושבי הנגב ונאפשר להם, להרגיש בטוח בסורוקה. אני מודה להנהלת בית החולים ולצוות הלוגיסטיקה על מימוש החזון של חדר צנתורים חדש ועל הכנסת טכנולוגיות חדשות למערך הקרדיולוגי”.
ד”ר קרלוס כפרי, מנהל יחידת צנתורים במערך הקרדיולוגי בסורוקה: “עד לפני כמה שנים, הטיפול בצנתור התרכז בעיקר בהרחבה של העורקים הכליליים. כיום אנחנו מסוגלים גם להרחיב מסתמים ולהשתיל מסתמים תותבים באמצעות צנתור. חדר הצנתורים החדש מאפשר לנו לבצע את הפעולות הרפואיות בתנאים מקסימליים.
אחד מהדברים החשובים ביותר במהלך ביצוע הפרוצדורה זו איכות התמונה. במערכת זו מדגם רחב של אפשרויות לצפייה איכותית. כמות הקרינה במכשיר החדש נמוכה יותר ויש לו תכונות מכניות מדהימות שמאפשרות לנו להזיז אותו ואת השולחן לכל הכיוונים, מה ש מקל על ההובלה של המטופל ועל השכבתו..
חדר הצנתורים החדש מכיל את כל הטכנולוגיות המודרניות ביותר שקיימות בתחום של קרדיולוגיה פולשנית.
אני מאמין שנכון להיום זה חדר הצנתורים החדיש ביותר שקיים בארץ”.
ד”ר נועה ליאל, מנהלת יחידת האקו במערך הקרדיולוגי בסורוקה: “מכשירי האקו החדשים שהוכנסו לאחרונה לשימוש הביאו למהפיכה בתחום האקו בסורוקה. המכשירים החדשים מאפשרים הדמיה בשיטות חדשניות כמו אקו תלת מימדי ו-STRAIN. תוכנת התלת מימד מאפשרת הבנה מרחבית של מבנים בלב ומשפרת את יכולת האבחון שלנו. אנו נמצאים כיום בחזית היכולת האבחונית של האקו. מדובר בכמות גדולה ומשמעותית של מכשירי אקו מתקדמים ביותר”.