עוף הוא ללא ספק אחד המאכלים הפופולריים ביותר בישראל, כאשר הוא משתלב בצלחת שלנו בכל חג, מאורע וארוחה משפחתית. צריכת העוף הממוצעת לאדם בישראל עומדת על בערך 42 קילו של עוף בשנה, מה שממקם אותנו הישראלים במקום השני בצריכת עוף אחרי ארה”ב שנמצאת במקום הראשון. העובדה הזו נובעת מכמה סיבות שונות, בעיקר כי מדובר במאכל בריא, מזין, פשוט להכנה וטעים. מעבר לכך הוא מספק ערך תזונתי מעולה לילדים וגם מחירו לא יקר. מה שחשוב לדעת, זה כיצד לבחור את העוף הטוב ביותר לצריכה שלכם כאשר אתם עורכים את הקניות בסופרמרקט.
עוף ללא אנטיביוטיקה לעומת עוף עם אנטיביוטיקה
השאלה שנשאלת יותר ויותר בשנים האחרונות, היא האם לחפש עוף אורגני שגדל ללא אנטיביוטיקה ומה היתרונות שלו לעומת עוף שכן גדל עם אנטיביוטיקה.
חלק ניכר מהציבור מאמין שעדיף לצרוך עוף ללא אנטיביוטיקה מכיוון שהוא בריא יותר, מכיוון שבעיית העמידות לאנטיביוטיקה הופכת להיות מגיפה בסדר גודל עולמי.
למעשה, כ-5000 אנשים מתים בשנה כתוצאה מחיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה. זה נובע משימוש תכוף בתרופות אנטיביוטיות בבעליי חיים ובבני אדם, כאשר לא תמיד קיים צורך ממשי לכך.
לבחירת עוף ללא אנטיביוטיקה ישנה חשיבות רבה, כיוון שמדובר בעוף שגדל בתנאי מחיה וסביבה בריאים יותר, שמקטינים את הסיכויים לחולי.
עוף ללא אנטיביוטיקה ניזון מפתרונות צמחיים שמספקים לו תזונה מאוזנת שמאפשרת התפתחות תקינה בקצב הרצוי, בשונה מהשיטות שנהוגות בגידול המסחרי המקובל.
בנוסף, ישנה הקפדה מחמירה על נושא הצפיפות בחוות הגידול של עופות מסוג זה והשגחה לצורך מניעת התפרצות מחלות. כל זאת בשונה מאוד מתנאי המחייה של עוף שגדל עם אנטיביוטיקה.
מדובר בסופו של דבר במוצר איכותי ובריא יותר שמסייע להתמודד עם התופעה העולמית המחמירה של בעיית העמידות לאנטיביוטיקה.
כיצד לבחור את מוצר העוף
כאשר אתם ניגשים למחלקת העופות בסופר, ודאו שהעוף שאתם בוחרים ארוז היטב ושהאריזה אטומה לחלוטין ללא מגע אוויר. שימו לב גם למראה העוף וודאו שהוא נראה טוב.
בנוסף, מומלץ להימנע מרכישה של עופות שאתם מבחינים בשלוליות קטנות בתוך האריזות שלהם, כיוון שזה מעיד על מוצר לא טרי וייתכן שאפילו היה בהקפאה והופשר.
במידה ואתם רוכשים עוף טרי במשקל ולא באריזה, מומלץ לבדוק אם הוא נודף ריח לא טוב שיכול להעיד על העובדה שהוא לא טרי.
הקפידו לרכוש עוף טרי ואיכותי בשביל להכין את המנות הטעימות והמזינות ביותר!