המערך הקרדיולוגי בסורוקה ממשיך לחדש, כשהפעם, לראשונה בסורוקה, בוצעו ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה שתי פעולות מורכבות ומצילות חיים
השתלת דפיברילטור תת עורי בחולה עם מחלת לב מולדת קשה ואבלצייה של הפרעת קצב חדרית מסכנת חיים בגישה אפיקרדיאלית ( על פני הדופן החיצונית של הלב במקום בדופן הפנימית בגישה המסורתית) – שתי פעולות מורכבות ומצילות חיים שבוצעו לראשונה ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה במערך הקרדיולוגי.
>>הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של מדינט – פורטל בריאות, רפואה ורווחה<<
- דפיברילטור מנטר באופן רציף את קצב הלב ובזמן חירום יכול להפסיק פרפור חדרים מסכן חיים על ידי מתן שוק חשמלי באנרגיה גבוהה. השתלת דפברילטור תת עורי שבוצעה לראשונה בסורוקה, בוצעה עד כה במספר מצומצם מאד של מרכזים רפואיים בישראל.
החולה אושפז עקב פרפור חדרים ועבר החייאה מוצלחת. הוא סובל ממחלת לב מולדת קשה ועבר עקב כך מילדותו מספר ניתוחים. במצבו לא הייתה כלל גישה ללב הימני להשתלת הדפיברילטור בתוך הלב. בפעולה מורכבת שבוצעה בהרדמה כללית, הושתל לו הדפיברילטור מתחת לעור במקום בחלל החדר הימני. - אבלצייה של הפרעת קצב היא טכניקה שבה מוחדר צנתר אל הלב ובאמצעותו מבוצעת צריבה של איזור הגורם להפרעת הקצב במטרה לרפא אותה. פעולה זו מבוצעת בד”כ דרך הוריד, הצנתר מוחדר לתוך הלב והפעולה מבוצעת מהדופן הפנימית של הלב.
לעתים רחוקות מקור הפרעת הקצב הוא בדופן החיצונית של הלב שאז לא ניתן להגיע למוקד ההפרעה מתוך הלב אלא יש לפעול בגישה אפיקרדיאלית שפירושה החדרת הצנתר מבחוץ, ישירות לחלל שסביב הלב, על מנת לבצע את הצריבה בדופן החיצונית. אבלצייה בגישה אפיקרדיאלית של הפרעת קצב חדרית מסכנת חיים שבוצעה לראשונה בסורוקה, היא פעולה חדשנית המבוצעת במרכזים בודדים בישראל ומציעה פתרון לחולים קשים שאין להם פתרון אחר.
המטופל בן 77, סבל שנים ממחלת לב כלילית ומאוטם גדול בלבו. לאחר ארועים חוזרים של הפרעות קצב, הוחלט לבצע את הפרוצדורה, שהיא מהמורכבות בקרדיולוגיה. הפעולה הסתיימה ללא סיבוכים ובהצלחה.
את הפעולות החדשניות ביצע פרופ’ מוטי חיים, מנהל היחידה לאלקטורפיזיולוגיה במערך הקרדיולוגי שהשתלם לאחרונה במרכז (INCOR (institution de coracao בסאן פאולו, ברזיל – המרכז שפיתח את השיטה לטיפול בהפרעות קצב חדרית המסכנת חיים באבלצייה אפיקרדיאלית ומרכז לימוד עולמי לפעולה זו. יחד עם פרופ’ חיים בצעו את הפעולה: ד”ר סרגי ברזה וד”ר יובל קונסטנטינו, צוות סיעודי וטכנאים רפואיים של היחידה בשיתוף עם רופאים מצוות יחידת צנתורים, יחידת הדימות הקרדיאלית שביצעו CT של הלב לפני הפעולה, המחלקה לניתוחי לב וחזה ומחלקת ההרדמה השותפים של המערך בפעולות מורכבות.
>>הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של מדינט – פורטל בריאות, רפואה ורווחה<<
פרופ’ דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: “זוהי גאווה אמיתית למרכז הרפואי סורוקה. הפעולות שבוצעו משתלבות בחזון ובשאיפה שלנו שכל חולי הלב בנגב יקבלו אצלנו בסורוקה את מגוון הטיפולים שהם זקוקים להם, כולל המורכבים והחדשים ביותר”.
פרופ’ מוטי חיים, מנהל היחידה לאלקטורפיזיולוגיה במערך הקרדיולוגי: “זהו שדרוג רציני מאד ביכולות המערך בטיפול מורכב וקשה לחולים קשים עם הפרעת קצב מסובכת. שיתוף הפעולה של הצוותים הרפואיים והמיומניות שנרכשו עזרו ללא כל ספק להצלחת הפרוצדורות המורכבות ואפשרו את הצלחתם”.
מוזמנים לקרוא כתבות נוספות באתר הבריאות מדינט >>