יום עיון בנושא רפואת להט”ב התקיים ביוזמת המרכז הרפואי סורוקה, כללית מחוז דרום ואוניברסיטת בן גוריון. אנדי איפרגן: “ביום עיון זה, צעדנו צעד משמעותי להפיכת מערכת הבריאות בנגב למקבלת, מבינה ותומכת בחברי הקהילה, מתוך ראיה שהם חלק בלתי נפרד מאיתנו”
יום עיון בנושא רפואת להט”ב, התקיים בשבוע שעבר לציון הפתיחה של שנת הלימודים במחלקה לרפואת המשפחה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון. יום העיון התקיים ביוזמה משותפת של אנדי איפרגן – עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית ומטפלת מינית מוסמכת בסורוקה ופרופ’ איה בידרמן – מומחית ברפואת משפחה כללית מחוז דרום וראשת החטיבה לרפואת המשפחה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון.
ביום העיון השתתפו: ד”ר רויטל לוי חברוני – סגנית מנהל המרכז הרפואי סורוקה, ד”ר עלי אלהואשלה – מנהל רפואי של כללית מחוז דרום, פרופ’ עמוס כץ – דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, פרופ’ פסח שוורצמן – יו”ר החטיבה לבריאות בקהילה ומנהל המחלקה לרפואת משפחה, מתמחים ומומחים ברפואת משפחה מכל קופות החולים.
“הקשר של המטופל עם מערכת הבריאות הוא בראש ובראשונה מול רופאי המשפחה. המפתח לסגירת הפערים בטיפול רפואי באוכלוסיית הלהט”ב הוא היכרות של רופאי המשפחה עם הקהילה, עם חבריה ועם האתגרים העומדים בפניהם.” אמרה אנדי איפרגן, עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית ומטפלת מינית מוסמכת בסורוקה וממארגני הכנס. “ביום עיון זה צעדנו צעד משמעותי להפיכת מערכת הבריאות בנגב למקבלת, מבינה ותומכת בחברי הקהילה, מתוך ראיה שהם חלק בלתי נפרד מאיתנו”.
לאנשי הקהילה הלהט”בית מאפיינים רפואיים ייחודיים וקיימת חשיבות רבה להפצת ידע ופיתוח שירותי רפואה המכוונים לקבוצה זו באוכלוסיה על מנת להעניק טיפול יעיל. בחלק מהמקרים לאוכלוסיה זו קיימים חסמים שונים כמו חשש מיחס שיפוטי המונעים ממנה לקבל שירותי רפואה, דבר שעלול להחמיר את מצבה הרפואי.
ביום העיון הוצגו נושאים מגוונים ובהם מודל ליצירת שיח מאפשר בין רופא משפחה למטופלי הקהילה הלהט”בית, סוגיות מרכזיות ברפואת להט”בים והיבטים נפשיים של בריאות להט”ב.
בנוסף, התקיים פנל מומחים שבו הועלו סוגיות שונות, כגון: האם חשוב שרופא המשפחה ידע את זהותם המינית של מטופליו? האם יש לתעד את הזהות המינית בתיק הרפואי?
פרופ’ איה בידרמן, מומחית ברפואת משפחה כללית מחוז דרום וראשת החטיבה לרפואת המשפחה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון הרחיבה על הסיבות לקיום יום העיון המיוחד, “הנושא שנבחר ליום פתיחת שנת הלימודים של המחלקה לרפואת המשפחה הוא רפואת להט”ב, לאור חשיבות הנושא והצורך לעלות את מודעות הרופאים לאוכלוסייה ייחודית זו, על צרכיה ובעיותיה”.
“מעבר לטיפול באדם מהקהילה הלהט”בית, אנו יודעים כי חלק גדול מהתמודדות הנפשית של חברי הקהילה מושפע מיחס החברה, מתחושת הדחייה ומהבדידות. יום העיון היה צעד חשוב בדרך לחשיפת הנושא בפני המטפלים הראשונים קרי רופאי המשפחה בקהילה.” אמרה ד”ר תמר כוסף, גם היא, פסיכיאטרית ומטפלת מינית בבית החולים האוניברסיטאי סורוקה בבאר שבע.