לאנשים מחוסרי עצם קוראים גם “מסורבי השתלה” וזאת מכיוון שרופאי השיניים אומרים להם שהם לא יכולים לבצע השתלה בגלל מחסור בעצם הלסת. בדרך כלל הפתרונות שרופאים אלו ימליצו עליהם הם השתלת עצם או תותבות- שני פתרונות בעייתיים. אז מה בכל זאת ניתן לעשות?
לפני שנסביר על הפתרון החדשני, נסביר מה הבעיה בפתרונות הקיימים.
- השתלת עצם- השתלת עצם היא תהליך ארוך ומסובך הכולל השתלה של עצם מבעל חיים או פירור של עצם אחרת מגוף המטופל. אחוזי ההצלחה אמנם גבוהים אך יש בניתוח סיכונים רבים. רק לאחר תקופת החלמה ארוכה ניתן לבצע את השתלת השיניים וזאת במידה שהשתלת העצם הצליחה.
- שיניים תותבות- על פניו, פתרון יעיל ופשוט ולא מצריך ניתוח, אבל יש לו חיסרון גדול מלבד העובדה שהתותבות לא נוחות- שיניים תותבות גורמות עם הזמן לנסיגה של החניכיים ואז התותבות כבר לא מתאימות.
אז מה הפתרון?
בשתי מילים: השתלה בזאלית. השתלת שיניים בזאלית היא השתלה מיוחדת אשר מתאימה בדיוק לאנשים שיש להם בעיה של מחסור בעצם או נסיגת חניכיים. לא כל אחד מתאים לבצע את ההשתלה, אך מי שכן, הרוויח. לאחר ההשתלה הבזאלית הלקוחות חוזרים ללעוס ולאכול כמו פעם, ללא פחד, כאבים או הימנעות ממאכלים קשים.
יתרונות ההשתלה הבזאלית
מלבד היתרון הגדול של ההשתלה שהיא מתאימה למחוסרי עצם, יש לה כמה יתרונות נוספים:
- מהירות- אם פעם תהליך השתלת שיניים היה לוקח שנה ואפילו יותר, היום ההשתלה נעשית ביום אחד ותוך שבוע עד עשרה ימים תוכלו לקבל שיניים חדשות וקבועות.
- אחוזי הצלחה גבוהים- ההשתלה הבזאלית הוכחה כשיטה מוצלחת במיוחד ופחות מסובכת מהשתלת עצם או הרמת סינוס.
- הניתוח נעשה בהרדמה מלאה כך שלא תרגישו כלום במהלכו. בנוסף, אם יש לכם פחד מרופאי שיניים או מתהליכים רפואיים הקשורים לשיניים, הרדמה מלאה בהחלט תוכל להקל עליכם.
- לעומת השתלות שיניים אחרות, השתלים הבזאליים מחזיקים למשך שנים רבות.
- התוצאות של השתלות שיניים בזאליות הן ברמה גבוהה, נראות טבעיות וקשה מאוד להבדיל ביניהן לשיניים אמיתיות.
מתי לעשות השתלת שיניים בזאלית?
לא צריך לחכות לגיל מאוחר כשהמצב כבר קשה ודורש תהליכים מסובכים יותר. אם אתם כבר אחרי גיל 40 ומצב השיניים שלכם רע, לכו עוד היום לבדיקה אצל רופא שיניים לייעוץ.