כולנו יודעים ששילוב הצבעים ירוק וחום משדר לנו צמיחה, התחדשות, ביטחון ואפילו עוצמה. אבל כשאנחנו מסתכלים על הצבעים האלה בהקשר של אוכל, הצבע הירוק מיד מתחבר לנו למלפפון או חסה והצבע החום מתחבר אלינו ללחמים, שוקולד ועוגיות.
צבע האוכל אותו אנחנו אוכלים, משפיע קשר ישיר על תחושת הביטחון שלנו. אם תחשבו על כל הפעמים שהייתי עצובים, כועסים, מתוסכלים או משועממים, תמיד חיפשנו משהו לאכול ועדיף שיהיה בצבע חום ואם רצינו לאכול משהו בריא אכלנו ירוק – תפוח, מלפפון או ברוקולי.
מחקרים מראים שכשאנחנו אוכלים שוקולד משתחרר בגוף אנזים בשם סרטונין שאחראי על שינוי במצב הרוח, נחשו מה קורה כשאנחנו אוכלים חסה? לא תאמינו! הגוף משחרר אינזים בשם סרטונין. אז למרות שגם לשוקולד וגם לחסה יש השפעה חיובית על מצב הרוח, תמיד אבל תמיד נבחר לאכול את השוקולד.
שוקולד (מבוסס קקאו טבעי) הוא רק אחד מהמאכלים החומים שמבוססים על פחמימות פשוטות וסוכרים שגורמים לנו להרגיש טוב יותר. אליו, תוכלו להוסיף גם עוגות ועוגיות מרכיבים מלאים ובריאים, קמחים מסוגים שונים (כוסמין / חיטה מלאה / שיפון ועוד) , דגנים מלאים שיבולת שועל, אורז חום, תמרים, סילאן, מייפל. כל אלה מספקים לנו אנרגיה ישירה (חלקם לטווח הקצר וחלקם לטווח הארוך) שעוזרת לנו לשנות את מצב הרוח מטוב לרע יחסית מהר. הבעיה מתחילה כאשר השפעת המתוקים מתפוגגת ואנחנו חוזרים להיות מדוכדכים.
לפי הגישה ההוליסטית מאמינים שהצבע החום מחבר אותנו אל השורשים ואל האדמה וכל חיבור אליהם מחזק את תחושת הביטחון העצמי ומעצימה את השלווה הפנימית.
לכן, נוכל להעצים את הביטחון העצמי שלנו אם נאכל מאכלים חומים, החכמה היא לבחור נכון את המאכלים החומים שאנחנו אוכלים, לחשוב בצורה מודעת על מה נכנס לנו לפה וכך להשתחרר מהכמיהה למתוקים ופחמימות פשוטות. כדי לשפר את מצב הרוח, נדע לבחור במזונות טבעיים שמחזקים את האכילה שלנו וכדאי מאוד לשלב אותם בתפריט היומי והשבועי שלנו – החליפו לחם לבן בלחם מקמח מלא, החליפו מעדן שוקולד בכדורי תמרים או הוסיפו משקה מאבקת חרובים או קקאו טבעי במקום אבקת קקאו.
אם תרצו לחזק את האכילה עוד יותר, הוסיפו עוד מאכלים ירוקים לתפריט. הרי ירוק הוא צבע של פריחה, התחדשות וכמובן בריאות. קבוצת המזונות הירוקים היא בעלת תכולת הויטמינים והמינרלים הגבוהות ביותר. למזונות הירוקים 3 יתרונות עיקריים –
- משפרים את תפקוד מערכת העיכול
- הם עשירים במינרליים
- הם מלאים בפיטוכימיקאלים (כימיקלים טבעיים המגנים על הגוף מפני מחלות שונות)
מזונות ירוקים בולטים שמומלץ לשלב גם בתזונת ילדים הם מלפפון, קישוא, שומר, כרוב ניצנים, חסה, ברוקולי, תרד, שעועית ירוקה, פטרוזיליה, אפונה, נענע, בזיליקום (פסטו) ועוד. השילוב המנצח של מאכלים ירוקים וחומים בתזונה שלכם יעזור לכם להפוך את האכילה המקולקלת לאכילה מחזקת. ככל שתאכלו יותר שילובים בריאים, כך תרגישו יותר אנרגטיים, יותר רעננים ויותר ערניים.
בתאבון.
ערין כמאל דקסה, נטורופתית ומנחת הורים מתמחה בטיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז. יועצת, מלמדת ומלווה משפחות לאכילה מחזקת https://www.facebook.com/areenhealth