ניתן לומר בצורה חד משמעית כי תעשיית הרפואה היא תעשיית אשר מתחלקת למגוון רחב של ענפים, זאת בעוד כי אחד הענפים הנפוצים ביותר בתעשייה, ענף כזה שהולך ומתפצל למומחיות ייחודית יחד עם חלוף השנים האחרונות הוא אורתופדיית ילדים. על כן, לא פעם ולא פעמיים אנו נתקלים בשאלות הסובבות סביב עיקר תפקידו של אורתופד ילדים ולכן, על מנת להעניק לכם את האפשרות להבין את התמונה הגדולה העומדת מאחורי ענף הרפואה הייחודי, ריכזנו עבורכם את כל המידע הרלוונטי בנושא למאמר הבא.
- במי מטפל אורתופד ילדים ? – אורתופד ילדים הוא למעשה אדם אשר השלים את לימודי הרפואה הכלליים ובתום תקופת הלימודים בחר להמשיך לשתי התמחויות של ניתוחים אורטופדיים אורתופדיית ילדים. ככלל, אפשר לומר כי בעידן בו אנו חיים האוכלוסייה הייעודית מתחילה להגיע אל שירותי הטיפול כבר בגיל הרך, עד לבני נוער בגילאי העשרה. הסיבה המרכזית לכך שיש להפריד בדרכי הטיפול בין שכבות הגילאים השונות היא ההתפתחויות השונות במבנה השלד בקרב ילדים, תינוקות ונערים.
- האם ישנם פרמטרים לאורתופד מומלץ? – לאור העובדה כי הרמה הכללית של כלל הרופאים השונים ברחבי מדינת ישראל עומדת על סטנדרט גבוהה במיוחד, סביר להניח כי כל אורתופד ילדים שתפנו אליו יוכל לספק לכם מענה מקצועי ואופטימלי. יחד עם האמור, בעקבות העובדה שמדובר על גילאים צעירים יותר, הרי שהפרמטרים לקבלת טיפול איכותי יבואו לידי ביטוי בסבלנות, יכולת להיות קשוב וכיוצא בכך
- מתי מומלץ לפנות לאורתופד עם תינוק? – חשוב לציין כי שלבי ההתפתחות העולים לגיל שנה מהווים שלבים משמעותיים במיוחד וכן, מחייבים תשומת לב רבה מצב ההורים האחראיים. ההמלצה תהיה לפנות ישירות אל רופא המשפחה במטרה לבקש הפניה לאורתופד במידה והתינוק אכן מציג בעיה של כאבים במפרקי הירך, הכתפיים, בית החזה או לחילופין הגב התחתון. על כן, מוטב לפנות לרופא במקרה של הפרעות ביציבה או בהליכה של התינוק וכן, גם חוסר סימטריה או לחילופין שינוי בצורת ההליכה עשויים להוות סממן שידרוש מכם לפנות אל אל הרופא המטפל.
- מהו תחום הטיפול של האורתופד? – תפקידו העיקרי של הרופא המטפל הינו לבצע אבחון מעמיק במטרה לטפל בכלל בעיות השלד והשרירים המתלוות אל כלל שכבות הגילאים המצוינים לעיל. על כן, הכשרתו בין היתר מתייחסת באופן ישיר לעיוותים בחלל עמוד השדרה והגפיים, דלקת מפרקים, שיתוק מוחין, כאבי גב, עקמת, בעיות בברכיים וכן הלאה וכן הלאה. לשם כך, יבצע הרופא המטפל אבחון מעמיק בפגישה הראשונית, אבחון המתבסס על סמך מספר של בדיקות גופניות לצד היסטוריה רפואית משפחתית וכן, ייתכן כי בעקבות האבחון יפנה הרופא את המטופל לבדיקת אנדוסקופיה, בדיקת רנטגן וכיוצא בכך.