הזיכרון ואנחנו – סיפור אהבה
רבים מאיתנו מנהלים עם הזיכרון שלנו יחסי אהבה-תסכול. רוב הפעמים הוא בסדר, מתפקד טוב, שולף את המילים הנכונות ברגע הנכון, מקפיץ לנו זיכרונות ומנהל את התפקוד היומיומי בצורה סבירה. מי יותר ומי פחות. יש תקופות שבהן הוא קצת יוצא לפגרה, כמו אצל נשים בהיריון שמכירות את תופעת “טפשת ההיריון” הידועה, אבל לאחר מכן הוא לרוב מתאושש.
הבעיה מתחילה אי שם לקראת גיל 40. אמרו לנו שהעיניים מזדקנות ופתאום קשה לקרוא מקרוב, אבל יש איזה שקר שתיקה סביב בגידת הזיכרון בגילאים האלו. פתאום בורח לנו השם של המרצה או שם המלון שרצינו להמליץ עליו לחברים, לפחות פעמיים ביום אנחנו הולכים לחדר השני ונעמדים בניסיון להיזכר למה, שלא לדבר על הפעם ששכחנו לכבות את הגז כשיצאנו מהבית. ואף אחד לא סיפר לנו על הלחץ והבהלה שתוקפים בגיל הזה מתוך חשש שאנחנו בדרך לדמנציה. האם יש לכך כדורים או תרופה? במאמר זה נבין מדוע אנחנו מאבדים את הזיכרון עוד לפני הגיל השלישי, ומה ניתן לעשות.
ירידה קוגניטיבית – צרת רבים
ראשית אתם בחברה טובה. רבים מבני 40 פלוס חווים ירידה קוגניטיבית של הגיל. מה זה אומר? קוגניציה הינה תהליך הרכישה, העיבוד והיישום של מידע באמצעות חשיבה, הבנה, למידה וזיכרון. החל מהעשורים החמישי והשישי לחיים, חלה אצל כולנו ירידה קלה ביכולות הקוגניטיביות שמתבטאת בקושי בשליפת מילים או שמות, ירידה בזיכרון לטווח קצר והפרעה בריכוז. בשנים האחרונות ברור לחלוטין כי אורח החיים היושבני בצד תזונה לקויה הם גורמי סיכון מובהקים לירידה קוגניטיבית. אבל יש מה לעשות! ראשית לא צריך להתבייש – ממש כמו שלוקחים כדורים נגד לחץ דם או תרופה נגד כולסטרול, כך ניתן לעבוד על שיפור הזיכרון באמצעות כמה פעולות פשוטות:
- פעילות גופנית – לספורט יש סגולות כמעט כמו תרופה! הקפידו על ביצוע פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע, ונסו לשלב תנועתיות בשגרת היום יום. העדיפו מדרגות על פני מעלית, נסו להתנועע בבית ככל הניתן והעדיפו הליכה ברגל על פני נסיעה למרחקים קצרים.
- תזונה – תזונה מאוזנת היא בפירוש סוג של תרופה לבעיות רבות. התזונה המומלצת לשיפור הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי היא תפריט ים תיכוני הכוללת ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, דגים ושמן זית, לצד הפחתה בצריכת מזון מעובד ובשר אדום.
- למידה – המוח שלנו זקוק לחדר כושר קבוע. ככל שתאמצו אותו בלמידה ואימון יכולות החשיבה באמצעות לימוד פעילות חדשה כגון נגינה או שפה, כך ישתפר התפקוד שלו. ומעבר לכך למידה או תחביב מהנה הם תרופה גם למצב הרוח לא פחות מאשר כדורים או כמוסות.
- כמוסות לשיפור הזיכרון – כיום כבר ידוע שישנם מספר מרכיבים טבעיים שחיוניים לבריאות המוח, ואם לוקחים אותם בתוך כדורים ניתן לסייע בשימור הבריאות הקוגניטיבית. הפורמולה הידועה בשוק הינה STAY IN של חברת ביומיינד אשר הוציאה כמוסות לשיפור הזיכרון. מדובר במוצר מהפכני המסייע בשיפור הזיכרון ותפקודי החשיבה ובכך משפר מאד את איכות החיים.
כמוסות לשיפור הזיכרון – תוסיפו לשגרת היום יום
נטילה של כמוסות לשיפור הזיכרון היא צעד פשוט ויעיל שיכול לסייע מאד בשיפור הזיכרון ובשיפור התחושה הכללית. מטופלים אשר נטלו כדורים אלה דיווחו על ירידה משמעותית במקרי השכחה, עליה ביכולת הריכוז וירידה בתחושות עייפות. רמת האנרגיה עלתה ואיתה שמחת החיים, כאילו נמצאה תרופה שעוזרת. אז כמוסות לשיפור הזיכרון הן אמנם לא תרופה אבל בהחלט בעלות אפקט יעיל ומשמעותי. אז על מדף הקפה והסוכר תניחו גם כמוסות לשיפור הזיכרון לנטילה יומיומית, ותרגישו בהבדל. אל תשכחו.