בית חולים שיקומי רעות ת”א ערך כנס ראשון מסוגו בישראל בנושא טיפול בהפרעות בתקשורת בקרב חולים מונשמים.
בית החולים השיקומי רעות אירח השבוע את ד”ר ג’קי מקיי, מומחית בינלאומית בטיפול בהפרעות בתקשורת בקרב חולים מונשמים. ד”ר מקיי, קלינאית תקשורת מאנגליה ומומחית בינלאומית בתחום אבחון וטיפול בחולים המרותקים למכונות הנשמה, התארחה השבוע במשך ארבעה ימים בבית החולים וליוותה את צוות היחידה לקלינאות תקשורת, בניהולה של ד”ר אביה גביעון.
ביקורה של ג”ר מקיי בבית החולים כלל סדנא בת יומיים בהשתתפות עשרות קלינאיות תקשורת מבתי חולים מרכזיים בארץ בהם, שיבא, סורוקה, איכילוב, בית לוינשטיין, כרמל ואלי”ן, במהלכה דנו בהיבטים הטיפוליים בחולים אלה, תוך דגש על חשיבות המודל הקיים בבית חולים רעות של עבודה רב מקצועית.
בהמשך התלוותה ד”ר מקיי אל צוות היחידה לקלינאות תקשורת בבית החולים, ערכה סיורי למידה והתרשמות מהטיפול הניתן במחלקת הילדים ובמחלקות שיקום נשימתי למבוגרים וקיימה מפגשי למידה עם צוותים נוספים בבית החולים.
אוכלוסיית החולים שעוברים מיחידות טיפול נמרץ נשימתי למרכזי שיקום נמצאת במגמת עלייה בארץ ובעולם, הודות לקדמה הטכנולוגית והרפואית. מדובר במטופלים התלויים במכונת הנשמה עקב סיבות רפואיות שונות, בהן מחלות ריאה כרוניות, טראומות בעמוד שדרה צווארי, טראומות מוחיות, אירועים מוחיים. חלק מהחולים המונשמים נמצאים בהכרה מלאה, כאשר לתלות במכונת ההנשמה ישנן השלכות על יכולת הדיבור, הבליעה, האכילה והפקת קול ומכאן עולה החשיבות והנחיצות של מעורבות קלינאי התקשורת בתהליך השיקום.
ד”ר אביה גביעון, מנהלת היחידה לקלינאות תקשורת בבית החולים, הרחיבה: “בימים אלה אנו עושים סקר יחד עם ד”ר מקיי, בקרב קלינאי תקשורת בארץ, במטרה לבחון את רמת ההכשרה שקיבלו במטופלים הזקוקים לשיקום נשימתי. מניתוח ראשוני של הממצאים ניכר חסר גדול בהכשרה ומרבית המטפלים מעידים על למידה עצמאית. זו הייתה המוטיבציה העיקרית להגעתה של ד”ר מקיי אלינו, שהינה מומחית בעלת ניסיון אקדמי וקליני עשיר בתחום וגם אחראית על ניסוח ניירות עמדה ופרוטוקולים לעבודה עם מטופלים מונשמים באנגליה”.
בתום ביקורה המוצלח של ד”ר מקיי בבית החולים, סוכם על המשך שיתוף הפעולה, העבודה והלמידה המשותפת ופיתוח הידע הטיפולי באוכלוסייה הזקוקה לשיקום נשימתי.