המערכת שתסופק לבית החולים סורוקה בבאר שבע צפויה להפחית את עלויות החשמל של מערך המיזוג בבית החולים, לספק גיבוי למערכות קריטיות ולהקטין את פליטות הפחמן;
נוסטרומו תספק לבית החולים סורוקה בבאר שבע מערכת אגירה בקיבולת 1.2 מגה-ואט שעה, בעקבות זכייתה בתחרות Zero Carbon Hospital Challenge, בתמיכתו של משרד האנרגיה;
נוסטרומו, המתמחה באגירת אנרגיה בבניינים, חתמה על הסכם עם המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה מקבוצת כללית להתקנה של מערכת אגירת אנרגיה – הראשונה שמותקנת בבית חולים בישראל. המערכת תותקן במרכז האנרגיה המחודש של חדרי הניתוח בבית החולים. שיתוף הפעולה בין שני הגופים נוצר במסגרת התחרות Zero Carbon Hospital Challenge לקידום פתרונות להתייעלות אנרגטית וצמצום פליטת הפחמן במרכז הרפואי סורוקה, שנערך ביוזמת קהילת הבריאות HealthIL והקהילה לשינוי אקלים PLANETech.
בהתאם להסכם, נוסטרומו תתקין יחידה אחת של מערכת אגירה בהיקף של כ-1,200 קילו וואט-שעה (1,000 טון-קירור שעה), שצפויה לסייע בהפחתת עלויות מיזוג האוויר של בית החולים. צריכות מיזוג האוויר מהוות עד 50%-40% מסך הביקושים במשק החשמל בשעות השיא. התמורה לנוסטרומו עבור המערכת תהיה 1.5 מיליון ש”ח, כ-800 אלף מתוכם ישולמו על-ידי בית החולים וכ-700 אלף ש”ח ישולמו במענק על-ידי משרד האנרגיה.
נוסטרומו פיתחה טכנולוגיה חדשנית ונקייה לאגירת אנרגיה בבניינים (™IceBrick), באמצעותה ניתן להפעיל את מערכת מיזוג האוויר. הטכנולוגיה מאפשרת בין היתר לאגור אנרגיה ללא סכנת שריפה או פליטת חומרים מסוכנים, להסיט ביקושי חשמל משעות השיא לשעות השפל, ליצור גיבוי למערכות הקירור, להגדיל את יכולת השימוש באנרגיה סולארית ולפנות תשתיות חשמל לצורך טעינת רכבים חשמליים. מגזר בתי החולים הינו אחד השווקים החשובים לנוסטרומו, בין היתר בשל רמת צריכת החשמל ודרישות הקירור הגבוהות ברוב שעות היממה.
מערכת האגירה בסורוקה הינה השלישית שמתקינה נוסטרומו בישראל. עד כה הותקנה מערכת ראשונה בבניין אלקטרה M&E בנס ציונה ומערכת שניה הותקנה בבניין חברת מדינול בירושלים. בנוסף, החברה החלה בתהליך התקנת מערכת אגירת אנרגיה ראשונה בארה”ב, במלון הילטון בוורלי הילס קליפורניה, כחלק מהשקת הטכנולוגיה בשוק היעד המרכזי, ארה”ב.
באחרונה דיווחה נוסטרומו גם על תוכניותיה להקים מערכות אגירה לתחום הצומח של חוות השרתים, לאחר שזכתה במענק של רשות החדשנות, במסלול המשותף עם המשרד להגנת הסביבה, בסך של כ-1.3 מיליון שקל. המענק יינתן לטובת פרויקט דה קרבוניזציה של מרכזי נתונים באמצעות מערכות אגירת אנרגיית קור, והוא ישמש להקמת מערכת בהספק של כ-1 מגה וואט שעה לחוות שרתים, לצורכי הקטנת הפליטות הפחמניות, הקטנת עלות החשמל והוכחת יכולות הגיבוי באמצעות המערכת של נוסטרומו.
יורם אשרי, מנכ”ל נוסטרומו אנרגיה: ההשקעה של סורוקה בטכנולוגיה של נוסטרומו וההטמעה שלה במערך המיזוג של חדרי הניתוח, לצד תמיכת משרד האנרגיה, משקפות את האמון של המרכז הרפואי והמדינה בטכנולוגיה של החברה והצורך בפתרון שהיא מספקת. שוק בתי החולים הוא בעל חשיבות אסטרטגית לטכנולוגיה של נוסטרומו, ואנחנו מודים לסורוקה ומברכים על ההובלה והמנהיגות בהטמעת טכנולוגיות חדשניות לצמצום פליטות פחמן ולהתייעלות אנרגטית כמו של נוסטרומו”.
ירדן נבו, המשנה למנהל סורוקה: “המרכז הרפואי סורוקה משקיע מאמצים רבים בשמירה על איכות הסביבה, הפחתת פליטות, חיסכון והתייעלות אנרגטית. שמנו את החדשנות בחזית המערכה ובכוונתנו להוביל את המרכזים הרפואיים בארץ ולהוות מרכז ומודל לחיקוי ולימוד עבורם. התקנת המערכת הינה מימושה המוצלח של תחרות בין חברות הזנק בנושא ZERO CARBON HOSPITAL CHALLENGE שנערכה במרכז הרפואי. הטכנולוגיה נבחרה מבין כ-25 חברות שהתמודדו. בכוונתנו להמשיך בתהליך ולהטמיע עוד טכנולוגיות רבות לשמירה על איכות הסביבה למען הדורות הבאים”.