זה כבר לא סוד שתזונה נכונה תורמת בצורה משמעותית פינימית לגופנו וגם חיצונית. אך אילו מאכלים אכן תורמים לנו? אילו מתכוני בריאות קיימים והאם הם קלים להכנה? כל התשובות לשאלות אלו במאמר לפניכם:
תזונה בריאה זה שם כללי מידי. כדי לעשות את נושא זה ברור יותר נגדיר כי תזונה בריאה היא בעצם אכילה נבונה, אכילה עם מודעות להשלכות שעתידות לקרות. היום, נושא התזונה הפך לטרנד והפך למשהו באופנה. התזונה הבריאה היא בעצם אכילה של מאכלים התורמים לגופנו.
הסוד לחיים בריאים
כל יום הוא יום שונה מהקודם לו. בכל יום האדם חווה משהו אחר ממה שהיה ביום הקודם ולכן חשוב לשמור על אורח חיים בריאים. אחד הדברים שהכי עוזרים לשמור על חיים בריאים הוא בעצם האוכל שאנו צורכים. ככל שנאכל מאכלים עם שמן, שומנים ומאכלים לא בריאים כך גופנו יפגע יותר וליהפך, ככל שנאכל מאכלים בריאים עם סיבים תזונתיים וערכי תזונה כך נעזור לגופנו להתחזק.
מהם מאכלים בריאים
מאכלים בריאים הם מאכלים עם ערכים תזונתיים התורמים לגופנו באזורים ספציפיים או באופן כללי. מאכלים בריאים יכולים להיות מוצרים מעולים להכנת מתכוני בריאות לארוחות שונות במהלך היום. אז אילו מאכלים בריאים יש לנו?
גזר – מאכל מושלם לחורף התורם לחימום הגוף. הגזר עשיר בויטמין A ונחשב כחיוני לבריאות העיניים.
תפוז – גם את התפוז אנו פוגשים בעיקר בחורף. התפוז הוא ממשפחת פירות ההדר והוא עשיר בויטמין C ותורם למערכת החיסונית.
אבוקדו – האבוקדו מבשיל בעיקר בתקופת החורף ומומלץ לאוכל אותו רך. הוא עשיר בערכים תזונתיים כגון סיבים תזונתיים, שומן, ויטמין C, ויטמין E וכדומה.
בננה – כל אחד מכיר את המשפט – “בננה, פצצת אנרגיה צהובה”. משפט זה לא נכתב סתם. בננה מלאה באשלגן, ויטמין B למניהם, ויטמין C ועוד.
תפוח עץ – הכוונה פה לתפוח עץ עם הקליפה שלו. אולי תתפלאו אבל רוב הויטמינים והמינרלים נמצאים דווקא בקליפה של התפוח.
דיברנו מספיק. בואו ננסה להכין מתכון בריאות שכל אחד יאהב:
מתכון מרק אש, מרק כתום
אחד המתכונים הכי טעימים במיוחד בחורף. מרק כתום הוא מרק מלא בערכים תזונתיים במיוחד לאור המרכיבים הנמצאים בו. המרק ידוע כמרק התורם בצורה משמעותית לחום הגוף.
מוצרים להכנת המתכון:
בטטה, גזר, דלורית (חתיכה קטנה), דלעת, סלרי, בצל, שום כתוש, ג’ינג’ר, שמן זית
אופן הכנת המתכון:
- לוקחים את הבטטה, גזר, דלורית, דלעת והבצל וחותכים למרובעים קטנים ומכניסים לסיר עם מים חמים.
- מפזרים בסיר שתי שיני שום כתוש ומערבבים היטב את כל התוכלת.
- ניקח חתיכה קטנה (כ- 2 גרם) של ג’ינג’ר ונרסק אותו לתוך המרק ונערבב פעם נוספת.
- נכניס את הסלרי לאחר שחתכנו אותו גס וממשיכים לערבב.
- נוסיף פלפל, אבקת מרק עוף ומלח ונמשיך לערבב.
- ניתן למרק לרתוח ונמתין עד שהתוכלת תהיה רכה.
- לאחר כ- 45 דקות (אפשר יותר) המרק מוכן. נצנן אותו מעט ונגיש.
בתיאבון