תקופת ההיריון, ובשיאה גם הלידה המרגשת, הם ללא ספק אירועים מרכזיים ומשמעותיים ביותר בחייהם של בני הזוג, ובפרט בחייה של האישה. זאת משום שלאורך התהליך עוברת האם-לעתיד לא מעט שינויים פיזיולוגיים והורמונליים, וגם משום שבמהלך הלידה ישנם לא מעט סיכונים. נכון, רוב הלידות עוברות בהצלחה רבה ועם המון התרגשות ושמחה, אבל מה קורה כשהדברים לא קורים בדיוק כמו שקיווינו וייחלנו, ומתי ניתן לזהות רשלנות רפואית שעשויה לעלות ביוקר לנו, ולילד לו אנחנו מחכים זמן רב כל כך?
המצבים הבעייתיים
אין ספק שישנם כמה גורמי סיכון מרכזיים שניתן לזהות במהלך ההיריון, ועם אבחון נכון בזמן הנכון ניתן להציע טיפול טוב יותר, פיקוח צמוד ובמקרה הצורך גם לידה מזורזת או ניתוח חירום. המצבים האלה כוללים רעלת היריון, דלקת מי שפיר, זיהומים או דימומים, ירידה בתנועות העובר או מצוקה עוברית. אלא שמקרים שבהם ניתן להצביע על קיומה של רשלנות רפואית בלידה קשורים לא רק באבחון הבעיות, אלא גם בטיפול בהם. כך, גם אם הרופא המטפל מזהה בעיה, מהירות התגובה עשויה לחולל הבדל של ממש. אם נדרש ניתוח חירום אבל עיכובים שונים מובילים לדחייתו ולתוצאות הרות גורל, אם במהלך הלידה (בין אם היא טבעית ובין אם בניתוח חירום) מזוהים כשלים, או אם במסיבה כלשהי לא התגלתה מצוקה עוברית שניתן לזהות על ידי חיבור היולדת למוניטור, ההתנהלות הכללית מצביעה על רשלנות, ובמצבים האלה יש לכם בהחלט מה לעשות.
משמעות הרשלנות ומחירה
במקרים שבהם קיימת רשלנות רפואית נדמה שהמחיר הכבד נגבה מההורים, ובמקרים מסוימים אף מהאם שעשויה להיקלע גם היא למצוקה של ממש. גם לאחר הלידה נדרש פיקוח נכון על הילד לצורך זיהוי בעיות שעשויות לצוץ כמו צהבת או זיהומים, למשל. במקרי קיצון עשויים להיגרם ליקויים דרמטיים בעקבות הרשלנות הרפואית, ליקויים כדוגמת שיתוק מוחין, עיוורון, חירשות ושורה של בעיות קוגניטיביות ופיזיות אחרות. אז נכון, במקרים רבים ניתן למנוע את הבעיות הללו והן נמנעות לא פעם, אבל כאשר רגע אחד של היסח הדעת, בדיקה אחת שעליה בוחר הרופא המטפל לדלג או צעד אחד לקוי בחדר הלידה (או הניתוח) מספיקים כדי להסב נזקים משמעותיים. במצבים מהסוג הזה יש דרך טובה מאוד לפעול, והיא להיעזר בגורם מקצועי המתמחה בתביעות כאלו. את הנעשה אי אפשר להשיב, אבל עם ההשלכות ניתן לנסות ולהתמודד, ובמידת האפשר גם למנוע ממקרים כאלה לקרות שוב.