מדי יום מאות קשישים בארץ יוצאים מהבית לסידורים קטנים, מתקשים לחזור הביתה והולכים לאיבוד. מאות קשישים, המתעקשים לתפקד עצמאית, נופלים בבית ללא יכולת להזעיק עזרה. לפי הנתונים האחרונים חיים בארץ כ-120,000 חולי דמנציה ואלצהיימר ברמות שונות של חומרת המחלה. המשפחות המודאגות ומוטרדות נוטות לחפש פתרונות שונים לבעיות כאלה. אך חלק מהפתרונות יקרים מאוד, חלק לא לגמרי מותאמים לדרישות, חלק פשוט פוגעות ברצון של ההורים המבוגרים להישאר עצמאיים עד כמה שאפשר בלי להכביד על משפחה וילדים.
שעון מצוקה WATCH-ME כפתרון מעקב ואיתור לוויני של הורים דמנטיים
הרבה פעמים המשפחות מתחילות לחפש פתרונות רק לאחר שהאירוע הטראומטי התרחש בפועל, כאשר ההורה הולך לאיבוד בעיקר כתוצאה מתסמינים הראשוניים של דמנציה או אלצהיימר. הרבה פעמים האירוע מתלווה בהמון סטרס, לחץ, שימוש במערך חיפוש של כוחות משטרה, מתנדבים, ציוד לחיפוש, אפילו מעלים מסוק הצלה לאוויר. כל המאמצים של איתור צורכים הרבה משאבים נפשיים, אנושיים וכספיים.
כפיתרון טכנולוגי לבעיית שוטטות של קשישים דמנטיים הומצאו שעונים חכמים עם מערכת לוויינית GPS לאיתור קשישים. שעון מצוקה WATCH-ME עם לחצן מצוקה חירום של חברת ג’יאוקייר הוא אחד המכשירים האיכותיים שפותחו בשוק של טכנולוגיה מסייעת במקרים כאלה עד עכשיו. השעון מתוכנן ככלי עזר רגיש ואיכותי לאנשים מבוגרים ומשפחותיהם המסוגל לתת עצמאות וביטחון לאזרחים בגיל השלישי ברמה הנדרשת, ויחד עם זאת להבטיח שקט נפשי למשפחותיהם.
מכשיר איתור מבוגרים חולי אלצהיימר
שעון מצוקה WATCH-ME מחובר לאפליקציה ייעודית ובאמצעות GPS מאפשר מעקב קבוע אחרי ההורה, איתור מיקום מדויק במקרה והלך לאיבוד, יכולת שיחה מתפרצת כאשר דואגים לשלומו של ההורה תוך כדי שיטוט. בדרך כלל, ההורה עם תסמינים דמנטיים עלול ללכת ללא הפסקה, בלי לבקש עזרה מהסובבים, בלי להרגיש תשישות ואיבוד כח. המרדף אחריו יכול להימשך שעות. שעון מצוקה WATCH-ME מאפשר שתי אופציות של ניטור העונד השעון: האזנה שקטה באופן קבוע, יכולת שיחה מתפרצת לאחר 30 שניות עם ההורה לא עונה כשמתקשים לשעון. האפשרות של יכולת האזנה שקטה או שיחה מתפרצת מאפשרים לפנות להורה דרך שעון, להרגיע אותו ולבקש לעזור ולחכות במקום עד שייאסף על ידי המשפחה או גורמים מסייעים אחרים.
האפליקציה מאוד קלה להורדה ושימוש בה. בני משפחה מורידים אותה על מכשיר נייד שברשותם ובאמצעותה יכולים לעקוב אחרי תנועת ההורה המבוגר, לזהות מיקום מדויק שלו במקרה והורה הלך לאיבוד ולא מסוגל לחזור בעקבותיו.
שעון חכם עם לחצן מצוקה
בנוסף לחיבור לוויני בשעון מצוקה WATCH-ME, השעון מאובזר בלחצן מצוקה נייד.
בשוק קיים מגוון רחב של מכשירים עם לחצן חירום. חלק מהמכשירים הם מכשירי סיוע המסופקים על ידי חברות סיעוד או ביטוח בריאות. הלחצנים האלה מקושרים למוקד רפואי. ברגע והורה מבוגר שולח אזעקת חירום דרך לחצן מצוקה, במוקד או שולחים ניידת אמבולנס או מעלים איש רפואה על הקו לצורך בדיקת דחיפות לטיפול רפואי.
לא כל מקרים שבהם הקשישים לוחצים על לחצן מצוקה מצריכים טיפול רפואי או שליחת רכב אמבולנס.
מכשירים זולים עם לחצן מצוקה כוללים את הלחצן בלבד ללא כל יכולת לתקשר ישירות עם המבוגר.
במקרה של נפילה של הקשיש, מכשיר עם לחצן מצוקה עלול לא להיות בקרבת מקום ונגיש בעת הצורך להזעיק עזרה.
במקרה והמכשיר מחובר למוקד רפואי, השירות הזה עולה הון שלא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה.
במוקד, כמו בכל מוקד האנושי, לא תמיד המוקדן יהיה במקום וזמין כדי לענות מייד או לא תמיד ידע לזהות חומרת המקרה.
יתרון של לחצן מצוקה נייד על שעון חכם WATCH-ME
השעון עם לחצן מצוקה נייד תמיד זמין להורה העונד את השעון על היד.
כמו שנאמר, לא כל בעייה מצריכה טיפול רפואי מיידי או קריאת ניידת אמבולנס. לכן, לחצן חירום נייד על שעון מצוקה מחובר לטלפונים של בני משפחה שאמורים לקבל קריאה על העזרה ולהחליט בעצמם אם להזעיק אמבולנס, להתקשר לרופא המטפל או להגיע עצמאית לבית ההורה כדי לעזור.
אותו לחצן מצוקה יכול לשמש כלחצן חירום אם ההורה יזדקק לעזרה מחוץ לבית. מערכת איתור של שעון חכם תזהה את מיקומו המדויק, גם אם לאסוף את ההורה שלא מרגיש טוב או להזעיק אמבולנס לשם.
הפעלת לחצן מצוקה מאוד קלה. לחיצה ארוכה עליו מפעילה התקשרות ל-4 מספרי טלפונים של אנשים הכי קרובים המחוברים לאפליקציה. כך שבמקרה אם מספר אחד לא עונה, המכשיר מתקשר למספר הבא.
שעון מצוקה יכול לשרת כמכשיר תזכורת לקחת תרופות בזמן לחולים כרוניים שזקוקים שיזכירו להם לקחת תרופות בזמן.
לסיכום:
שעון חכם WATCH-ME עם מערכת לווינית ולחצן מצוקה נייד בא לעזרה עבור קשישים מבוגרים עם תסמינים ראשוניים של דמנציה ואלצהיימר, לקשישים המבקשים להיות עצמאיים אך עשויים להזדקק לעזרה בכל עת ולבני משפחותיהם המבקשים להיות עם “יד על הדופק” זמינים בכל מקרה וצורך עבור הוריהם המבוגרים.