אמניה (חוסר דם) עלולה לגרום לתסמינים מציקים ואם זה לא מטופל, הבריאות בסכנה. על פי רוב, צריכת ברזל מספקת פותרת את הבעיה ומסתבר שעבור נשים בהיריון, יש לכך חשיבות רבה במיוחד.
עייפה ותשושה כל הזמן? יתכן שחסר לך ברזל
בתקופת ההיריון גדל הסיכון לפתח אנמיה. המשמעות היא שהגוף חווה מצב לא רצוי, של ירידה בתאי דם אדומים. הפתרון הוא להקפיד על תזונה משולבת ברזל לאישה בהריון. חוסר בברזל איננו משהו שקשה לגלות. אפשר לזהות זאת בבדיקת דם פשוטה אבל בדרך כלל, הסימנים יהיו שם עוד לפני כן. אם את לא מקפידה על תזונה עשירה בברזל, תרגישי חולשה ועייפות יוצאים מגדר הרגיל. אל תניחי בטעות שהסיבה היא השפעת ההיריון. הסיבה היא שהירידה בתאי הדם מקשה על כלי הדם להעביר די חמצן לריאות. הגוף עובד יותר קשה ואת חווה עייפות ותשישות. את לא צריכה את זה, זה לא בריא עבורך ולא לתינוק שמתפתח בגופך.
ברזל זה חמצן, לך ולתינוק
ברזל הוא מינרל שהגוף לא יכול לייצר בעצמו. כלומר, אנו צריכים להקפיד על תזונה המשולבת עם כל הוויטמינים, המינרלים החשובים ובהם גם ברזל. רופאים מסבירים כי בתקופת ההיריון עליך להעלות את צריכת הברזל עד עשרות אחוזים יותר. יש גבול למאגרים שגוף יכול לשמור וזכרי שהחמצן שהגוף זקוק לו אמור לספק גם את צרכייך וגם את צרכי התינוק ההולך וגדל.
נשים שלא מקפידות על תזונה מתאימה לא רק מקשות על התינוק לנשום. בגלל אנמיה עולה מאוד הסיכוי של תסמינים אפילו גרועים יותר מאשר עייפות או תשישות. מחקרים מראים שחוסר דם מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת. עולה הסיכוי ללידת פג ולתמותת תינוקות. גם עלייך זה עלול להשפיע בצורה לא רצויה, לדוגמא – עליה בסיכון לדיכאון שלאחר לידה. במקרים של אנמיה חריפה, ניתן לזהות סימנים של קוצר נשימה, כאבי ראש, סחרחורת וסיכוי לנפילות, חיוורון, ידיים קרות.
זוהי התזונה שתמנע אנמיה בהיריון
ברזל ניתן לצרוך בתזונה הן ממאכלים שמקורם מן החי והן ממזון שמקורו מן הצומח. אולם, לא רק תכולת הברזל מחייבת תשומת לב. ככלל, במזון מן החי הספיגה הרבה יותר מהירה ושלימה. במיוחד מומלץ על צריכת חלקי פנים ובשר. טיפ חשוב שמסייע לספיגה של הברזל הוא לשלב בין התזונה המתאימה לבין שתיית משקאות שמסייעים לקליטה. לדוגמא, שתיית מיץ תפוזים (או אכילת פירות הדר). חשוב לשים לב שסידן הינו בעל סגולה לא רצויה בעניין זה. נמצא כי זהו מרכיב שחוסם את הקליטה של הברזל. אי לכך, מומלץ לצרוך מזונות עשירים בברזל בנפרד מגבינות ומוצרי חלב אחרים. המידע הזה הינו כללי ולא מחליף ייעוץ רפואי. במידה ואת סובלת או עלולה לסבול מאנמיה, מומלץ להיוועץ עם רופא.