ראשי»רווחה»“תנו לעבוד” סדרת דוקו-ריאליטי חדשה ב- כאן 11
“תנו לעבוד” סדרת דוקו-ריאליטי חדשה ב- כאן 11
מערכת 'מדינט'
אנשים בעלי שונות נוירולוגית וקוגניטיבית, אשר נחושים לקבל הזדמנות להשתלב במקום עבודה ולהצליח לעשות צעד משמעותי לעצמאותם ושילובם בחברה. “תנו לעבוד” תשודר החל מה-14 ביולי, בימי רביעי, בשעה 21:00 ב- כאן 11 ובדיגיטל
אנשים עם מוגבלות מתמודדים עם קשיים יומיומיים, כשלעיתים הגדול מכולם הוא הקושי להשתלב בשוק העבודה, על אף שלרבים מהם יש יכולות גבוהות וניסיון בהתמודדות עם קשיים ומכשולים.
הסדרה עוקבת ברגישות אחרי משתתפים מקשת השונות הנוירולוגית והקוגניטיבית (אנשים על הרצף האוטיסטי, עם תסמונת טורט ובעלי שיתוק מוחין), המתקשים להשתלב בשוק העבודה. מומחים בעלי שם עוזרים להם לגלות את כישוריהם הנסתרים וילוו אותם בתהליך מציאת עבודה. תהליך מסוג זה יכול לפרוץ סטראוטיפים ולהביא לשינוי גישה, הן למשתתפים עצמם – שלומדים להעריך את כישוריהם הייחודיים- והן למעסיקים, שיכירו בהם כנכס למקום העבודה.
את הסדרה מלווים שני מומחים: פרופסור עופר גולן– פסיכולוג, מומחה לאוטיזם. ראש המעבדה לחקר אוטיזם ופרופסור חבר במחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. דר מינה רז– מומחית לשיקום תעסוקתי.
ליווי המשתתפים בסדרה בתהליך מציאת העבודה כרוך בהדרכה מעשית של התמודדות עם דפוסים מגבילים והבלטה של חוזקות ויכולות. מעבר לכלים שיקבלו המשתתפים, המטרה היא השמתם במקום עבודה שיביא לידי ביטוי את יכולותיהם, ועבור חלקם תהא זו הפעם הראשונה.
תשעת גיבורי הסדרה:
אור ברטור – בן 30, על הספקטרום האוטיסטי (אספרגר). אור גר עם הוריו וחולם לעצב ביגוד ותפאורה לתיאטרון, קולנוע וטלוויזיה ומקווה לקבל פעם אחת את ההזדמנות להוכיח.
דריה איצקוביץ’ – בת 24, על הספקטרום האוטיסטי (אספרגר). דריה התמודדה כל חייה עם לקויות למידה מורכבות כמו דיסלקציה ודיסקלקוליה ובשנה האחרונה גילתה שהיא על הספקטרום האוטיסטי.
אביעד לונדון – בן 32, על הספקטרום האוטיסטי (אספרגר). גר לבדו בדירה שכורה, עבד כבודק תוכנה (QA), אך במשבר הקורונה פוטר פעמיים משני מקומות עבודה.
תמר ברין – בת 25, עם תסמונת טורט. תמר לא מצליחה למצוא עבודה במשרה מלאה שהולמת את כישוריה. הפחד שמעסיקים יירתעו מהטורט ויעדיפו לקבל עובדים אחרים על פניה, גרם לה להפסיק אפילו לנסות.
ענבר פינק – בת 26, על הספקטרום האוטיסטי. סיימה לימודי אנימציה בהצלחה במנשר, בעלת תחומי עניין וכישורים רבים. אבא שלה, אורי פינק, מספק לה תעסוקה בתחומו, אך היא מעולם לא עבדה מחוץ לבית.
בר גנטובניק – בן 28, עם תסמונת טורט. כשמעסיקים מבחינים בטורט, הם מיד מסיימים את הראיון. בר מקווה שהוא יצליח למצוא עבודה כמאמן כושר ושיהיה מעסיק שיזהה את יכולותיו מעבר לטיקים.
ליאת פקדו – בת 24 עם שיתוק מוחין. שלחה עשרות קורות חיים והזומנה לראיונות עבודה בודדים. עד היום לא קיבלה אף הזדמנות. בשירות הלאומי היא קיבלה תעודת הצטיינות מהנשיא על פרויקט חינוך שהובילה.
אברהם רואש – בן 43 עם שיתוק מוחין. בעל תואר שני במשפטים וסיים התמחות. הוביל מאבקים חברתיים גדולים לטובת אוכלוסיות עם מוגבלויות בעיר נתניה, כגון הנגשת כספומטים ובתי כנסת.
בריאן פרידלנד – בן 37, על הספקטרום האוטיסטי. עובד במפעל מוגן בעמותת שק”ל כבר 11 שנה, אחרי שהרגיש שנכשל בעבודות שניסה בחוץ.
* לכל אחד מהמשתתפים יש דמות משמעותית וחשובה שמלווה ומתווכת עבורו את העולם בחוץ.
הפורמט “Employable me” עלה לראשונה בערוץ 2 BBC באנגליה, הסדרה שודרה באנגליה, קנדה, אוסטרליה, ארה”ב במשך מספר עונות וזכתה לביקורות משבחות ופרסים יוקרתיים (הסדרה התיעודית הטובה ביותר בריטניה 2017). בימים אלה הסדרה מופקת במדינות נוספות בעולם, ולראשונה גם בישראל.